Kisebb testű kutyát tényleg veszélyes együtt tartani nagyobb testűvel?
Én másik kutya választásakor nem figyeltem és a jövőben sem tervezek figyelni a meglévő kutyáim "ízlésére".
Szimplán csak úgy tanítottam őket, hogy ami az "enyém" azt nem szabad bántani. Jelenleg van egy 6 kg-os terrierem és egy 20 kg-os juhászkutyám meg egy macskám és nagyon jól elvannak, soha nem volt még semmilyen konfliktus köztük.
Számomra a kutya azért van, hogy lehessen vele sportolni/legyen szép(kiállítási minőségben). A kettőnek nem kell egyszerre teljesülnie, de ha egyik sem teljesül, persze akkor sem lesz semmi baj, majd lesz túrázós-labdázós-simogatós kutya :)
Már ugrott össze a szemem előtt két belga, akik 5-6 éve együtt éltek és az oktató kutyái voltak. A durva az egészben az volt, hogy az egyiknek a másik kitörte a fogát :/
De láttam már olyan kiskutyát is, aki magyar és angol agarak között élt. Hát szerencsétlen a ranglétra alján volt, amivel nem is lenne probléma, de még a gazdái sem igazán foglalkoztak vele, ő csak volt :( az agarak pedig kb istenítve voltak...
Egy skót juhász nem az a hűdenagy kutya, plusz az elég simulékony fajták közé tartozik. Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne vele a másik két kutyával.
Nem veszélyes, de baleset előfordulhat...
Nekem egy vizslam és egy snacim van. A snaci véletlen megcsúszott és elvitte a vizsla hátulját... Szalag szakadás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!