Mit tehetnék ez ellen?

Nem merek kutyát tartani.
De a csajok kérdezték,hogy ki fél tőlük,és mondták akkor nem kell megsimogatnom,ha nem akarom!

Ha változtatni akarsz ezen, léteznek terápiás kezelések a fóbiára. Ha nem kell túl sokat kutyák között lenned, akkor elélhetsz ezzel is.
Sokaknak vannak ilyen fóbiáik. Nekem a kígyóktól, de szerencsére azokkal ritkábban találkozunk. Bár a Balatonhoz sem merek már menni, mert egy vizisiklótól is az ájulás környékez. De ez még a jobbik, egy ismerősöm a madaraktól van így. Képzeld, mikor csapatostól mászkálnak a galambok, ő meg menekül.

Kezdetnek próbálkozz egy kistestű kölyökkutya megsimogatásával. A kiskutya nagyon törékeny, ráadásul nincs kinyílva a szeme. Simogasd meg a fejét, hogy érezd, milyen a tapintása a szőrének, érezd a kezeden a szívdobogását, érezd, ahogy megszaglászik.
Aztán, amikor már kiskutyához közelítesz (szerintem jó lenne egy kiskutya felnövését végigaszisztálnod)tudni fogod, hogy a kutya először mindig megszaglászik, mindenképpen először a kezedet kell felé nyújtani.
Egy kistermetű kutyának a szájába nem fér bele a kezed, nem tud megharapni vészesen. Ha oda is kapna, az sem fájdalmas, lévén egészen apró fogai vannak.
Fiatalabb koromban én is féltem a kutyáktól, eleinte az öklömet nyújtottam szaglászásra, az egészen biztosan nem fér egy kistermetű kutya szájába.
A kutyák többsége behódol, ha odadörrentesz neki, de azt is megérzik, ha félsz tőlük. Ezért nem szabad kimutatni azt.
Ha bántani akarnának, elég hangosabban rájuk szólni.
Neked csak beszélni kell a kutyához, miközben a kezedet szaglássza. Dicsérni kell, kedvesen, szelíden, és lassan, óvatosan felemelni a kezedet, hogy megsimogasd.
Nem tudom, mitől félsz igazándiból. Hogy megharap? (Sztem ez az egyetlen, amitől tartani lehet a kutyák felől. Meg csak nem erőszakol.)
Kis vagy közepes testű kutya harapását egyszerű rugással vagy ütéssel ki lehet védeni. De nem akarnak megharapni, mert farokcsóválással jelzik, ha odamehetsz hozzájuk, vagy az elismerésedre, simogatásodra várnak.
Olyan aranyosak, próbáld meg!

Amikor fiatalabb voltam,két kutya is megakart harapni!!
Ezért félek tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!