Mit tegyek rendetlen a colliem?
Olyan nehéz elhinnem hogy ennyi eszed volt hogy volt egy unatkozó kutyád akivel szintén nem törődtél eleget és nem volt rá időd erre hoztál még egyet hogy most már két kutyával ne tudj törődni és ne legyen rájuk időd.
Meg nekem ne mondd hogy nem tudnál fél órát reggel és egy órát délután tanulás mellett rászánni, elvégre hoppá, órák óta itt lógsz a gyakorin és képzeld, ezt az időt a kutyára is fordíthatnád. De persze kényelmes a gép előtt ülni és hárítani, meg kifogásokat keresni hogy biztos majd kinövi. Elmondom neked hogy később még rosszabb lesz, mert jön az ivarérés és társai, elkezdi még jobban megunni az eddig ismételt dolgokat.
Vagy szánj rá több időt vagy ajándékozd el, ahhoz meg már kedvem sincs hozzáfűzni semmit hogy egy szaporítótól vettél occsóér' kutyát mert mér' ne.
Esküszöm nem értem, hogy ha a meglévő kutyára se volt időd, miért, de komolyan, miért kellett a legpörgősebb, legnagyobb mozgásigényű, legesleges legaktívabb kutyát vinni a portára??
Nem, nem fogja kinőni, mivel a kutya hülyére unja magát, egy borderrel minimum napi aktív 2 órát kellene foglalkozni, hogy boldog legyen. Ha agyonvered szöges szíjjal, akkor is rendetlenkedni fog, mivel a kutya tele van energiával, amit nem tud másképp kiadni magából! Aztán ebből lesz az, hogy "biztos a kutya a hülye, el köll altatni"...
Vagy találsz a kutyáidra időt, vagy keresel új gazdát neki! Mert így később csak még rosszabb lesz... Ja és a kert meg egy másik kutya soha nem fogja pótolni azt az időt, amit a kutya a gazdájával szeretne tölteni! Tudod, normálisabb emberek maguknak vesznek kutyát (mert van rá idejük), nem másik kutyának!
Ha már egy kutyára nem volt időd akkor minek kellett még egy?
Ugyan is két kutya nem fogja egymást lefárasztani. Nem is tudom,hogy gondoltad. Az,hogy kergetőznek egy kicsit egy collienak édes kevés.
Nem hogy rosszul választottál fajtát,hanem eleve a kutya nem neked való.
Iskolás gyerek nem tudom miért olyan elfoglalt.
Én még gimiben is 3-4 óra körül utazással itthon voltam, lent voltunk 1-1,5 órát. Utána tanultam,házit írtam. Képzeld itthon is segítenem kellett a házi munkában. Este 9-10 kor meg megint lent voltunk kb 15-20 percet.
Reggel suli előtt is lent voltak.
Hétvégén kirándultunk sokat.
Volt időm rájuk,bár hozzá teszem,hogy mieink lakás kutyák és kistestűek,így fele annyi mozgás sem kell nekik,mint egy collie-nak. Olvasva szerintem több mozgást,foglalkozást kaptak az én kutyáim mint a te nagy mozgásigényű collied.
Már 4 éve nem járok suliba, dolgozok.9től 5/6ig meló. Mégis megoldom a lefárasztást. Úgy,hogy itthon már többet kell segítenem itthon,számlát befizetni,vásárolnom is kell. Kevesebb időm van mint sulis koromban, mégis ugyan úgy megadom a kutyáimnak azt amit kell.
Szóval jó nagy kifogás amit mondasz, ha pedig eleve ennyire elfoglalt vagy iskolás lévén akkor pedig nem kellett volna kutyát vállalni.
Felelőtlen voltál te is,de leginkább a szüleid.
Reggel iskola előtt vidd el futtatni,frizbizzetek, haza érsz akkor ne 1 órát,hanem 1,5-2 órát foglalkozz vele. Meg látod,hogy majd lecsillapodik. De valószínű idő kell mire az összes feles energiát leadod. Hétvégén meg kirándulni,túrázni kéne menni. Ha ezeket nem tudod megoldani továbbra is új gazda keresését javaslom.
Végén az lesz elszökik unalmába és kivasalja egy autó.
Nem ismeritek a kutyamat
Latom rajta, hogy boldog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!