Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan büntessem a kutyámat?

Hogyan büntessem a kutyámat?

Figyelt kérdés

Nem verni akarom, semmi ilyesmi :D

Arról van szó, hogy ha például séta közben ismerkedünk egy kutyussal ő meg odakap neki (a másik NEM provokálja ki), akkor hogyan büntessem meg vagy éreztessem vele, hogy rosszat csinált?

2014. júl. 28. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Tanítsd meg neki azt, hogy NEM! Akkor tudja, hogy rosszat csinált
2014. júl. 28. 12:58
 2/7 anonim válasza:
Kutyaiskolában azt tanították, hogy ilyen esetben rántani kell egy nagyot (mérettől függően) a kutya pórázán, majd határozottan, nagy hangerővel kimondani a NEM parancsot. Kb 2-3 hónap után sikerült elérnem, hogy a kutya sétáltatás közben higgadtabb, illetve szófogadóbb legyen, de ez változhat fajtától függően.
2014. júl. 28. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Én felemelem a pórázzal, a hátára fektetem és ráüvöltöm, hogy "hhagyd", majd megkérem az "áldozatot", hogy a kutyát sétálja körül.
2014. júl. 28. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A 3.-ra ne halgass
2014. júl. 28. 14:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez a hátára fektetős elég rossz ötlet, ezzel csak megalázod a többi kutya előtt, ilyenkor nem szabad másik kutyát közel engedni, csak annyit érsz el vele, hogy annál jobban fitogtatni fogja az erejét. Ez a lenyomásos-hátára fektetős dolog csak akkor hatásos, ha veled szemben követ el valamit, ez a kettőtök a dolga, az "falkavezéré" és a "követőjét". Próbáld meg inkább azt,ha nem hallgat a határozott rántásra vagy tiltószóra, hogy egy flakonba kavicsot teszel, és megrázod, ha valami rosszat tesz, ezzel kizökkented a negatív viselkedésformából, de nem fog tőled vagy a másik kutyától félni.
2014. júl. 28. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Hühű, 3. nem szeretnék a kutyád lenni.

Én is ezt csináltam, hogy rántás, "nem szabad", stb. Működik is.

Most ezt tanítják, de persze suliban, bár ezt lehet gyakorolni a többi kutyással is:

Mentek egymással szemben laza pórázon, amikor közel értek hirtelen a kutya elé teszel egy finom falatot, kimondod a "hagyd" parancsszót és ívben hátrafele elhátrálsz, a kutya meg jó esetben megy a jutifalat után. Működik. A lényeg, hogy amikor a falattal elhívod nem feszülhet a póráz.

Ez azért is praktikus, mert ezzel egyszerűen megelőzöd a helytelen viselkedést és nem kell büntetni :)

2014. júl. 28. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Mivel a kutyád leveszi a Te lelki állapotodat(nem te vagy a falkavezér) helyetted dönt, Szinpatikus-e a másik,esetleg megkell,hogy védjen stb.

A nevelésnél nagyon lényeges ne csak szidás legyen, hanem a legkisebb jót is reagáljuk le!

Én ilyenkor oldalba böktem egy erőteljesebb rászólás, vagy a lábammal a mellkasánál magam mellé,mögé nyomtam jelezve (hátrább öcsi sajt,majd én döntöm el mit tegyünk)

Ha már ismered a másik kutyást érdemes mind a két kutyus a pórázról levenni,nagy százalékban eleinte egy kis morgás erőfitogtatás után átcsaphat játékba( mert már nincs kitől megvédjen,látja beszélgetsz a másik gazdival,megsimogatod az ő kutyáját )

Ha azt látod akár a te,vagy a másik kutya az állát a másik hátára teszi,vagy azonos nemnél ’’meghágására,, készül reagáld le ne engedd –benne van egy esetleges bunyó kibontakozása az egymás közötti rangsor eldöntésére

Van sok letölthető könyv, de javaslok kutya sulit,bandázást a környékbeli kutyásokkal stb.

[link]

JAN FENNELL KUTYAPSZICHOLÓGIA

[link]

2014. júl. 28. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!