Hogyan büntessem a kutyámat?
Nem verni akarom, semmi ilyesmi :D
Arról van szó, hogy ha például séta közben ismerkedünk egy kutyussal ő meg odakap neki (a másik NEM provokálja ki), akkor hogyan büntessem meg vagy éreztessem vele, hogy rosszat csinált?
Hühű, 3. nem szeretnék a kutyád lenni.
Én is ezt csináltam, hogy rántás, "nem szabad", stb. Működik is.
Most ezt tanítják, de persze suliban, bár ezt lehet gyakorolni a többi kutyással is:
Mentek egymással szemben laza pórázon, amikor közel értek hirtelen a kutya elé teszel egy finom falatot, kimondod a "hagyd" parancsszót és ívben hátrafele elhátrálsz, a kutya meg jó esetben megy a jutifalat után. Működik. A lényeg, hogy amikor a falattal elhívod nem feszülhet a póráz.
Ez azért is praktikus, mert ezzel egyszerűen megelőzöd a helytelen viselkedést és nem kell büntetni :)
Mivel a kutyád leveszi a Te lelki állapotodat(nem te vagy a falkavezér) helyetted dönt, Szinpatikus-e a másik,esetleg megkell,hogy védjen stb.
A nevelésnél nagyon lényeges ne csak szidás legyen, hanem a legkisebb jót is reagáljuk le!
Én ilyenkor oldalba böktem egy erőteljesebb rászólás, vagy a lábammal a mellkasánál magam mellé,mögé nyomtam jelezve (hátrább öcsi sajt,majd én döntöm el mit tegyünk)
Ha már ismered a másik kutyást érdemes mind a két kutyus a pórázról levenni,nagy százalékban eleinte egy kis morgás erőfitogtatás után átcsaphat játékba( mert már nincs kitől megvédjen,látja beszélgetsz a másik gazdival,megsimogatod az ő kutyáját )
Ha azt látod akár a te,vagy a másik kutya az állát a másik hátára teszi,vagy azonos nemnél ’’meghágására,, készül reagáld le ne engedd –benne van egy esetleges bunyó kibontakozása az egymás közötti rangsor eldöntésére
Van sok letölthető könyv, de javaslok kutya sulit,bandázást a környékbeli kutyásokkal stb.
JAN FENNELL KUTYAPSZICHOLÓGIA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!