Hogyan büntessem a kutyámat ha megtagadta a behívást? Husky. Sürgős!
Utólag büntetni nem tudsz csak abban a pillanatban amikor megtörténik a dolog.
Én nem adnék neki enni holnap estig hnap este pedig egy japán vacsora ^^
Tehát akkor ne adjak enni? Japán vacsora, az meg micsoda? :)
Egyáltalán, hogy lehet büntetni akkor rögtön,ha megtagadja a behívást?
Ma nem szóltam hozzá, azaz próbálom éreztetni vele, hogy kizártam a falkából, húú nagyon nehéz, mert dörgölőzik mint egy macska. :)
. Ön leül a vacsorájával a földre a
szőnyeg közepére és megeszi úgy, hogy a kutya nem mehet az étel és az ön
közelébe. Próbálja minimális fizikai kontaktussal, inkább olyan kommunikációs
jelzésekkel elérni ezt amit a kutya biztosan ért (megfeszülés, morgás stb.)
Akkor sikerült a feladat ha a kutyának látszólag már esze ágában sincs
megkísérelni megenni az Ön vacsoráját. Ha ez megy, a következő lépés lehet az,
hogy a félig megevett vacsorát ott hagyja és leül a szobában a fotelbe. A kutya
akkor sem mehet az étel közelébe, ha megkísérli, akkor zavarja el. Fontos, hogy
NEM lehet sikerélménye a kutyának!! Fokozatosan legyen egyre távolabb az
ételtől, és a kutya tartsa tiszteletben, hogy ez az öné.
Ez a japán vacsora :D
A falkából kizárás akkor működik hogy ha a kutya tudja miért kapja, ha nem tudja akkor sajnos nincs sok :/
Gondolom előszőr fordult ilyen elő. Használj a kutyához hosszúpórázt 5-10méterest és úgy engedd el. Egy séta alatt minél többször hívd magadhoz ha nem jön oda akkor tudod használni a hosszú pórázt. (ez a póráz csak legyen a földön csak akkor vedd kézbe/lépj rá ha nem engedelmeskedik.
Ezek mind megvannak. A kutya csak akkor eszik ha engedélyt adok, nem kunyerál ha mi eszünk, stb. De köszi, már értem mi a japán vacsora. :)
Van 10 méteres póráz, régen azzal vittük ki, az elején tartottuk a végét, utána a földön húzta, de most sár van és 2 hónapja úgy döntöttünk, hogy póráz nélkül visszük. Az igaz, hogy csak akkor érdemes csinálni ha érti, hogy miért kapja, de honnan tudjam én, hogy ő érti vagy sem??
Nem igazán értem, h a "japán vacsora" mivel teszi biztosabbá a behívást. Normális kutya nem eszik meg semmit ha ott vagyok, ha nem. Az én kutyám mellett a kisméretű dohányzóasztalon lehet kolbász, szalonna, bármi, nem nyúl hozzá.Akkor sem, ha elmegyek itthonról.
Behívás működik, de tuti nem emiatt :) Igaz én a "nem követendő" módszerrel szoktattam rá, h ha szólok, akkor jöjjön.
Én sem értettem mi köze a japánvacsorának a behíváshoz, az maximum azt erősíti, hogy én vagyok a falkavezér.
Utolsó! Igen a többi kutya engedelmeskedik a behívásra, de ez husky. :) Makacs egy jószág!
Én ezt annak idején úgy csináltam, hogy amikor már tekintéllyel viszonylag jól álltam, csak kisebb csúszások voltak, akkor elkezdtem elhagyni a 10m-est, és magammal hordani egy kis flakont, amiben fémpénz vagy kavics van.
Ha megindult valamerre, és első szép hívásra nem jött, akkor másodszorra ráordítás, harmadszorra meg repült utána a palack. Ez épp elég ijedtség ahhoz, hogy aztán megálljon, és kedves szóval vissza lehessen hívni és megjutalmazni. Hozzáteszem a palack is csak akkor működik, ha valamennyi tekintély már van, anélkül nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!