Hogyan büntessem a kutyámat ha megtagadta a behívást? Husky. Sürgős!
Teljesen igazad van, szerintem sem szabad büntetgetni, de szerintem azért vannak helyzetek, mikor az élet felülírja a "tankönyvi anyagot". Én nem ragoszkodom a Tükör módszer összes szabályához, mert én őszintén hiszem, hogy a tükörmódszer ez a mondat írja le leginkább:
„Nem az a cél, hogy minden kutyát egységesen tökéletesre neveljünk, hanem hogy mi emberek tudatosan alakítsuk ki kapcsolatunkat kutyánkkal és értsük meg őt, hogy mi miért történik.”
Egyelőre működik a kapcsolatunk úgy is, hogy a saját kényelmem érdekében csomó mindent másképp csinálok így 2 évvel a tanfolyam után, ha meg mégis megcsúszik, akkor azt is tudom, hogy mit hogyan változtassak, mert azért emlékszem még, hogy a nagy könyv szerint mit hogy kell csinálni.
Látom akkor ez tipikus mellékhatása a meghajtásnak és a járda dolognak :)
Argos is járdán alapból megáll (vagy nem :D ). Sokszor van, hogy megyünk városban és egyszer csak kutyám megfagy és ledermed a járda közepén, mikor én már haladtam akár 50 métert is...az ok: egy repedés a járdán...vagy egy autóbeállónál ferde a járda :D máskor persze akkor sem áll meg, amikor kéne...mondjuk ebben is elég következetlen vagyok mostanában...nem akarom büntetni és konfliktusba hozni, mert pl a kapunkkal szembeni úttestnél mindig megtorpan, és hívásra is úgy jön, mint akit épp agyonvertek :(
Néha inkább más módszert keresek a szabályok betartásához...tehát nem simán szabályként, elvárásként alkalmazom ezeket, ahogy a Nagy könyv írja...hanem pl ráerősítek klikkerrel és kajával...akár az úttest előtt való megállásra, akár arra, hogy ha kutya jön szemben, akkor hívásra visszajön láb mellé...ez beválik, mert nincs konfliktusban a kutya, nem törik össze...ettől még nem csökken a falkavezéri szerepem...többet ésszel, mint erővel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!