Hogyan büntessem a kutyámat ha megtagadta a behívást? Husky. Sürgős!
kispalikee, akkor te tudod miről beszélek. Borzalmasan makacs jószág és ha el akar, akkor el is megy. A kötődést kellene erősíteni azzal a módszerrel amit te írtál, szerintem ez lesz a megoldás. Mi már nagyon régóta "küszködünk" vele, jártunk suliba is. Néha olyan mint egy kezesbárány, és mikor már azt hiszem, hogy megtörtem a husky "mítoszt", akkor szokta bemakacsolni magát. Nálunk az a baj, hogy későn kezdtük a tanítását, az elején utyuli-mutyuli volt, akkor még nagyon tapasztalatlanok voltunk sajnos ... De azt mondják sosem késő. :)
Mindent elkapna és szaladna utána ami él és mozog, ezt némiképp kordában tudjuk tartani, egy erős NEM-el és olyankor leblokkol. De ez sem mindig működik, szóval hullámzó a teljesítménye, mikor milyenje van, vagy nem tudom mitől függ, én mindig ugyanúgy csinálok mindent, de állandóan feszegeti a határait. Tény és való, hogy nem fél tőlünk, sosem volt igazán keményen véve, nem vertük, stb., de azt hiszem a huskyknál nem is eredményes a durva módszer. Szóval nem tudom, tény, hogy ki tud borítani rendesen. Mai nap előnye, hogy végre megtanulta a pacsit. :))
A helyedben ma tényleg nem adnék enni a kutyának, nem beszélnék hozzá, nem néznék rá, nem simogatnám, sőt, a simi-kunyerálós dörgölőzést se elzavarással oldanám meg, mert az is KOMMUNIKÁCIÓ a kutya felé, ergó a kizárásnak annyi :D Ilyenkor egyszerűen faképnél hagynám, ha tolakodó magatartást tanúsít.
A behívásra a sok szabály szigorú betartatása és a minden helyzetben való vezéri szerep a megoldás.
Ismét rátenném a hosszú pórázt...ha így 100%-os a behívása ELSŐ szóra, akkor mehet ismét póráz nélkül sok-sok próbabehívással.
"Én sem értettem mi köze a japánvacsorának a behíváshoz, az maximum azt erősíti, hogy én vagyok a falkavezér. "
Akkor tulajdonképp mit nem értessz? Merthogy a behívás semmi másról nem szól, mint arról, hogy ki a falkavezér. Ha megtagadja a behívást, akkor ott abban a szituációban nem te vagy a falkavezér, tehát van mit erősíteni a pozíciódon.
Megint kezdődik a szokásos unalmas sablon szöveg. " nem te vagy a falkavezér! És bizonyos esetekben igen? Illetve szinte bármiben engedelmeskedi. Nem nyúl az ételhez engedély nélkül, nem megy ki a nyitoot kapun engedély nélkül, elvehetem a kaját előle, stb.
Konkrét tanácsokat adjatok, ha lehet, ne rontsuk az oldal oktató jellegű színvonalát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!