Hogyan szoktassam le a kutyamat arrol hogy ne tamadjon ha fenyitem?
"Tok jo hogy a ti kutyaitok ennyire inteligensek hogy csak annyit mondtok neki erelyesen hogy nem es legkozelebb azt mar nem is csinalja..."
Az van, hogy a nevelés nem függ a KUTYA intelligenciájától. A gazdáétól annál inkább. Van, aki tanul, olvas, felkeres más, hozzáértő embereket, megtanul kommunikálni a kutyával, és igenais (az ő nyelvén) elmagyarázza, hogy mit lehet, és mit nem, meg van, aki fog egy seprűt, és csapkod, mint egy elmebeteg, márt nincs más eszköze. Lehet tippelni, hol vannak intelligencia problémák. Nem a kutyánál.
"Neha meg a gyereknek is eleg elmagyarazni hogy mi a jo es mi a rossz nem hogy egy kutyanak!!!"
Mindkettőnek az a titka, hogy ismerned kell a másikat, az ő "nyelvét". Vagy addig ütöd egy seprűvel, amíg azt nem csinálja, amit akarsz. Gyerekkel is lehet ilyet, de hála az égnek azért már lecsukhatnak. A kutyáért SAJNOS MÉG nem.
"De hat a remeny hal meg utoljara,hatha ideteved egy hozzaerto is aki eltudja magyarazni mi a teendo ilyen helyzetben:)"
Ilyen helyzetben az a teendő, mint bármilyen másikban: Ha hülye vagy hozzá, hogy egyedül megoldd, fel kell keresni egy szakembert. Ez jelen esetben kutyaiskola, vagy házhoz járó kiképző lenne.
Nem lengetni kell az a seprűt hanem jól odavágni neki ha morog pl a kaja miatt. Jelenleg üres fenyegetés csak amit csinálsz! Egyszer kétszer alaposan elvered és egyből tudni fogja hol a helye!
Én pl úgy intéztem el ezt az ételféltést ,hogy mikor morgott vicsorgott a kaja miatt ,vittem a locsolócsövet rajta a karos szóróval és hidegvizzel leslagoztam bele a képébe. Előtte figyelmeztettem , mondtam neki határozottan fenyegetően hogy elég, hagyd stb. Így összekötötte a két dolgot és manapság már elég ha ráordítok hogy Elég és egyből kushad, sőt kiköpi az ételt és nyugodtan felszedhetem!
A kutyák egymás közt is így rendezik a dolgokat, ha az egyik nem ismeri el a másik vezérségét akkor jól megszorongatja a nyakát meg véresre tépi,sőt van hogy ki is nyírják egymást, szóval egymást is így "nevelik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!