Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felépül a beteg kutyám? (több...

Felépül a beteg kutyám? (több lent)

Figyelt kérdés

A kutyám elkapta babesiosis nevű betegséget. Aki nem tudná, ez egy kullancsok által terjesztett veszélyes betegség, a kullancs vérszívása során egy egysejtű parazita a kutya vörösvérsejtjeibe kerül, és ott szaporodik. A betegség a kutya lebénulásával járhat, valamint magas láza is lehet az állatnak és a veséje is leállhat.

Sajnos az én kutyusom is így járt, a fertőzött kullancsot nem vettem észre, ezért nem tudtam a kutyából időben kiszedni... Amint észre vettem, hogy a kutya nem tud ráállni a hátsó lábaira, azonnal vittem állatorvoshoz, aki rögtön 3 injekciót adott is neki.

A betegség étvágytalansággal, barna színű, csúnya vizelettel is járhat, viszont az én kutyám eszik, iszik, a veséje sem állt le szerencsére, és már a vizelete is kitisztult, nem sötétbarna színű. Ma már székelt is, lábra állni azonban még mindig nem tud, de nagyon próbálkozik, nem hagyja el magát. Rendszeresen itatom is, nehogy kiszáradjon és hogy normálisan működjön neki a veséje, a vizet nem issza meg, viszont a tejet nagyon is szereti. Étvágya is van neki. Már 3. napja van lebénulva, minden nap kap 3 injekciót az orvostól, már összesen 9 szúrást kapott, és kullancsirtóval is leápoltam, bár eddig is le volt... Igaz hogy nem bír járni, de kúszva már több métert is megtett az udvaron.

A kérdés pedig az lenne, hogy mennyi esély van a felépülésére? Semmiképp nem szeretném elengedni, elaltatni őt ha nem muszáj és van remény a felépülésére, együtt nőttem fel vele. (8 éves) Az állatorvos szerint van esély a gyógyulásra, de szeretnék biztosra menni, vagy esetleg hasonló tapasztalatokat elolvasni. Előre is köszönöm, bocsi, hogy hosszúra sikeredett. :)

2017. okt. 6. 19:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Az állatorvos adott neki olyan injekciót ami fájdalomcsillapító hatású is. Előbb evett és vízzel is sikerült megitatni, de mindent kihányt. :(

2017. okt. 7. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Többször itasd kevés folyadékkal, így talán jobban megmarad benne. Esetleg ha tudsz adj neki natúr joghurtot vagy kefirt, a folyadékháztartásnak jót tesz, és főzhetsz is neki só nélküli hús levest. Belefőzöl húsokat, a végén kiszeded, a húslével itatod.
2017. okt. 7. 16:50
 13/15 A kérdező kommentje:
Levest is csináltunk már neki, de nem kér semmit.😞
2017. okt. 7. 19:09
 14/15 anonim válasza:
Hogy van a kutyusod? Remélem felépült! Mi most ugyanilyen állapotban vagyunk. Bár a miénk mozog és eszik, vizet nem tudom, hogy iszik-e, emiatt nagyon félek - nehogy kiszáradjon a miénk. Nagyon remélem, hogy a tiéd felépült!
2017. nov. 4. 11:53
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, a kutyusom teljesen felépült.
2018. febr. 3. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!