Hogyan tudatja velünk a kutyánk, hogy már érzi azt, hogy nincsen sok hátra?
Azért erősen kevered a szezont a fazonnal.
Attól még, hogy az állatok nem gondolkodnak olyan hülyeségeken, mint mi, emberek - amiről egyébként fogalmad sem lehet, hogy így van-e, amíg nem vagy gondolatolvasó -, a halált ők is ismerik.
Lehet, nem gondolkodik el élete utolsó 5 percében, hogy most mi lesz vele, de nyilván ha súlyosan megsérül vagy annyira rosszul van, akkor fel tudja fogni, hogy most akkor neki annyi. Könyörgöm, hogy a fenébe ne vágnák a halált, amikor naphosszat vadásznak a szabadban?
Honnan tudod, hogy mennyire mélyen gondolkodnak? Képesek álmodni. Láttam/hallottam a saját macskámat álmában mozogni, "beszélni, "az egyikük még el is rágcsált valamit :)
Ha már képesek erre, akkor honnan tudod olyan bizonyosan, hogy nekik kevésbé aktív a gondolkodásmódjuk?
Ennyire azért nem kell lenézni őket :D
Egyébként meg már ott bukik az elméleted, hogy a kutyák és macskák pl., félnek.
Ha nem lennének tisztában vele, hogy egy balesetnek/harcnak/villámcsapásnak milyen következményei lesznek, akkor félelem és ész nélkül mennének neki mindennek.
..bekapcsolódnék a vitába...az én macskám tök nyugodtan ült a kanapé szélén villámláskor, dörgéskor.. én meg addig feltúrtam az összes szekrényt miatta aztán felegyenesedvén gúnyosan mosolyogott a pofámba, a kanapé szélén vígan gömbölyödött..
ő amikor már méhrákos volt nem engedett dolgozni menni hívott befelé, feküdt hogy simogassam a pociját..majd amikor nem jött ki két napig a szekrényből-ill.egy- hívtam a dokit..kiderült beteg.. talán a halál fogalmával nincsenek tisztában de érzik hogy itt a vég. De elbújt akkor is amikor náthás volt tudjátok a természetben őket falnák fel először ez ösztönös bár a zsákmányállatok: pl. tengerimalac pont nem így mutatja ki pont ezért..!:D
Ne izgulj megérzed ha el akar menni. Cicám felébresztett éjjel a kezeim közt múlt ki:(..sajnos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!