Hogyan tudatja velünk a kutyánk, hogy már érzi azt, hogy nincsen sok hátra?
Mivel a kutyák (meg minden más állat az embereken kívül) nincs tisztában a halál fogalmával, nyilván nem fogja tudni, hogy akkor ő most meghal.
Maximum ösztönösen bújhat el, ha tud, de szerintem ez sem általános dolog, egyedfüggő.
Egészségi állapota milyen az izomsorvadáson kívül? Nagyon gyenge már?
Lehet csak rosszul érzi magát szegény.
Nekem ugyan cicám van, ő fehérje allergiás. Ha véletlenül olyat adnunk neki, akkor nagyon szarul van, olyankor ő is mindig elbujkál, kerül minket.
Szóval nem feltétlenül a halálra készül - illetve ahogy vesszük, mert ők már az erős rosszullétet is úgy kezelik.
Lehet fájdalmai vannak, vagy mivel már nem tud úgy mozogni, esetleg fázik? Melegszik egy kis gödörben.
Első vagyok.
#4: Nem alacsonyítom le az állatokat, nem gondolom, hogy az ember sokkal felsőbbrendű lenne, de az tény, hogy az emberen kívül egyik állat sincs tudatában a halálnak. Szerinted hogy reagálnák le az állatok?
Igaz, vannak furcsa dolgok az állatvilágban, például az elefántok gyászolnak, talán ők valamennyire értik a helyzetet, de kizártnak tartom, hogy pl. egy kutya élete során bármikor elkezd azon elmélkedni, hogy egyszer meg fog halni, mi az a halál, mi van a halál után, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!