Mennyi gyümölcsöt/zöldséget ehet egy kutya? 14hetes nagytestű fajta
Azt már megtaláltam milyen gyümölcsöt ehet szépen fel van sorolva milyen vitaminokat, ásványi anyagot tartalmaz milyen élettani hatása van de a mennyiséghez csak azt írtak,hogy mértékkel.
Mi a mértek? pl banánból megehet egy egészet?
Nagyon szereti mondjuk eddig nem találtam olyan gyümit amit elutasított volna.
Volt hogy citromot adtam neki közben videóztam a reakcióját de semmi, úgy nyalta mintha pástétom lenne.
Ne értsetek félre nem akarom vegetáriánussá alakítani csak néha megkínálni valami mással 2 étkezés közt.
Szőlőt ne adj neki, se mazsolát, nem jó a veséjüknek. A banán meg az alma pl. mehet nekik. De ha tudsz angolul, akkor olvasd el ezt, itt elég sok minden le van írva.
Jaj de hülye vagyok, azt kérdezted, hogy mennyit adj neki, nem azt, hogy mit. :D Látszik, hogy reggel van még nekem.
Ne adj neki egy egész banánt, elég egy negyed. Almából, répából stb. én egy felet adnék neki.
Az enyém ugyan kistermetű de ugyanúgy 14 hetes és mindent megeszik: barack, alma, narancs, banán, áfonya, spenót, cukkini, padlizsán de szerintem bármit és bármennyit megenne amit adnánk neki. Mi egy pár szemnél nem szoktunk többet habár hasmenése még sosem volt ezért szerintem bírná de azért ne ez legyen a fő táplálék. Jutinak egyébként szerintem simán beválhatnak a gyümik/zöldségek ha ennyire szereti.
Banánból egyébként én csak egy felet adnék nagytestű kutyusnak de alma kicsutkázva szeletelve mehet egy 3/4, répából egy közepesből az egész.
Eddig egy harapás banánnál nem kapott többet, ez szerintem így is marad, almából csak egy felet kap( mag és magház nélkül természetesen)
Majd figyelem a székletét. túlzásba nem viszem s majd ha nagyobb lesz talán kaphat többet.
Köszönöm a válaszokat a link is hasznosnak tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!