Egy nagytestű, egygazdás, idegenekkel bizalmatlan, jó házőrző (és védő) kutyát szeretnék, de ötletem sincs hogy milyen fajtát vegyek. Fontos, hogy falkában jól tartható legyen, mert már van 3 kutyám, illetve 2 cicám is. Kertes házban lakom, a kert 200-250nm + a ház. Kinti kutya lenne. Szőre mindegy igazából, csak bírja a hazai éghajlatot és ne legyen macerás. Foglalkozni naponta kb 2 órát tudnék vele, ebből 1 óra séta. Úszási lehetőség is van a közelben. Nektek mi a véleményetek? Milyen fajtát javasoltok? Köszönöm.
Nekem ami igy hirtelen beugrót az a kaukázusi juhászkutya.Egy gazdás kutya.Jó házőrző.Birja az éghajlattot és persze hogy kijöjjön a falka többi tagjával, nevelés kérdésse.Nekem volt kaukázusim és nagyon ragaszkodó volt. Én ajánlom. Van még egy pár fajta ami eszembe jutott de azokat nem annyira ismerem:cane corso, német dog,boxer,masztif
2016. aug. 5. 18:29
3/12 anonim válasza:
Szerény véleményem szerint,én a Németjuhászra voksolnék.Igazi házőrző.
2016. aug. 5. 18:55
4/12 anonim válasza:
Kuvasz, komondor, kaukázusi juhászkutya.
2016. aug. 5. 19:27
5/12 anonim válasza:
Közép-ázsiai juhász. Nagyon kemény örző kutyák, talán kemeényebb jelleme is van mint egy kaukázusinak, és a szőrével sincs annyi probléma.
2016. aug. 5. 19:47
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A pásztorkutyák jónak tűnnek, azok közül is a káj és a kuvasz tetszik a legjobban, de nekik nem lenne túl kicsi a hely? A kert 200-250nm, pontosan nem tudom. Füves rész, nincs lebetonozva, van rajta egy árnyékos fa, illetve egy nagyobb terasz is, oda is mehetnek. Erős a kerítés.
2016. aug. 5. 22:54
7/12 anonim válasza:
Medveölő? Nem kell megijedni a nevétöl tökéletes kutya+remek házőrző
Roti? A rotweiler egy nagyon király kutya remek házőrző+állatbarát
Doberman? Ezt javasolnám a legjobban.. okos,remek személyiséggel rendelkező kutyák es hatt nemigen mennék még a közelébe se a dobermanos házaknak ha rossz szándékom lenne
2016. aug. 5. 23:45
8/12 Manka68 válasza:
Ha eleget foglalkozol vele, sokat viszed sétálni, akkor elég a kuvasznak is egy kisebb udvar. A kérdés az, hogy tudnál-e bánni vele.
2016. aug. 6. 07:27
9/12 anonim válasza:
23.45-ösnek: a dobermann NEM kinti kutya, és alapvetően nem is házőrzésre való.
Kérdező: hát nem túl a kert, az tény, de ha naponta le van mozgatva, sétáltatva, akkor azért megfelelhet.
Kuvasz nekem a legszimpatikusabb. :) Szukát választanék, azt talán könnyebb kezelni, és kisebb is.
2016. aug. 6. 09:50
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a foglalkozással nem lesz gond. A többi kutyus nem fogja zavarni a kuvaszt? Mármint a pásztorkutyáknak elvileg nagy terület kell, de a kert nem túl nagy és már van 3 másik kutya is. Csivava keverék, beagle keverék, mudi/puli keverék és egy igazi korcs, nem lehet tudni mi van benne, ő eléggé félénk. Mindegyik jól nevelt, velük nem lenne gond. :) Valószínűleg szukát vennék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!