Miért van ez az ellentmondás?
A törvény és az emberek is olyan szigorúan kezelik az olyan kutyákat akik nem barátságosak. Aki nem imádja az embereket annak gumiszobában a helye egy lakatlan szigeten kb de még inkább élni sincs joga. Mondják ezt szóba, neten (pl itt is).
Viszont a valóságban a tapasztalatom: mindenkit akit ismerek "támadott" már meg kutya. Nem egyszer, ez egyáltalán nem valami ritka dolog! Utána szalad, megugatja, elkapja a ruháját vagy belecsíp, megtámadja a kutyáját, kiszökik a rozoga kerítésen, kiengedik egyedül vagy ott a gazdi de nem fogad neki szót és még ezer eset! És mit csinál a legtöbb ember? Tovább megy és nem történik semmi. Engem is támadott meg kutya és eszembe sem jutott bármit is tenni azon kívül hogy elkergettem. Kicsit káromkodnak ilyenkor az emberek, beszólnak aztán annyi.
Igen engem is érint a téma mert a kutyáim nem szeretik az embereket és RITKÁN bizony történhetnek kisseb balesetek, dehát könyörgöm KINÉL NEM? Nem fogom azért a pincében tartani a kutyáim egész életükben hogy sose történhessen semmi. Pl most volt hogy apám nyitva hagyta az kertkaput én meg a házban ültem nyitott ajtónál. Honnan kellett volna tudnom hogy az ajtó nyitva van? A kutyák meg kimentek az udvarra mert miért ne lehetnének ott amikor teljes biztonség tudatában voltam? Erre jött egy ember és kimentek, megugatták, lehet a nadrágját meg is csípték mielőtt kirohantam és visszahívtam őket. Most ezért nincs létjogosultságuk? Nem marcangoltak szét senkit, nem ártottak senkinek. Hányszor jött már nekem is náluk sokszor nagyobb kutya? Ennek ellenére pl apám azzal fenyeget hogy engem fel fognak jelenti, elveszik a kutyáim, kinyírják stb... És ha ezt elmondom valakinek az is ugyanígy reagál, de közben a gyakorlatban nem történik semmi? Ez miért van? És komolyan el tudom képzelni képesek engem feljelenteni, miközben kb minden második kutya az utcában támadott már meg valakit és senkit nem érdekel mert én ilyen peches vagyok.
Természetesen most kérem ne a gyermekmarcangoló, gyilkoló állatokra gondoljunk.
Mennyire kell ezt tragikusan venni? Mindekivel történnek ilyenek. Az enyémek kiképzett, normális kutyák csak nem csípik az idegeneket, és nem is akarom, irányítai is teljes mértékben tudom őket de nem lehetek mindig a s*ggükben! Mi mindenféle kutyás helyre járunk, táborba, stb semmi baj nincs velük! Míg a legtöbb kutya aki ilyet tesz az valami elhanyagolt szegényke mégis mindig attól félek ők azt tehetnek amit akarnak én meg ha egyet hibázok végem. :S
És most légyszi ne az én esetemet elemezgessétek, hanem azt hogy miért van ez az ellentmondást és hogy mennyire kell ezt tragikusan venni....
Felőlem jelentsd. :) Az én kutyáim nem támadnak meg senkit amikor sétálunk. :) Itt nem is nagyon tudják hogy a kutyát sétáltatni kell.
08:23 a te kutyád vagy egy nyugodt, barátságos fajta vagy még nem volt olyan eset hogy kipróbálhattad volna mit csinál egy igazán izgatott helyzetben amikor nem is vagy ott. Ennyi. Tudod az én kuyáim hevesek, mert ilyen a jellemük. Ha nincs ott semmi viszont én igen, akkor mint mondtam meg is fojthatnám őket akkor sem jönnek hívás nélkül. A tüskés rózsába meg a hegyes kerítés élébe is belemennek amikor őrzik a házat. És szerintem ettől ők nem rosszak csak olyanok amilyennek lenniük kell.
Amúgy meg idegen kutyát csak akkor bántanak ha az rájuk támad. Főleg nem egy kölyköt.
Az én kutyáimat ha elvinnék akkor nem élnének sokáig. Ők nem az a fajta akik megaszoknak mást és ezt el is várom.
Amúgy meg nagyon is elképzelhető hogy hergelted! Itt rengeteg ember van aki hagyja a kutyáját száguldozni a járdán és ettől az összes házőrző megőrül, ráadásul ilyenkor rájuk is támad a kerítésen kívülről, a gazda meg csak bambán néz az útról... Ja persze te tökéletes vagy mint itt mindenki rajtam kívül.
Amúgy mondjátok már meg ti tényleg olyan tökéletesek vagytok ahogy írjátok? Gondolom itt soha senki nem tévesztett szem elől valamit úgy mint én egyszer... Jó nektek... De ha nem vagytok mégsem akkor szerintem jobb lenne ha hallgatnátok a kioktatásommal.
Nem az volt a kérdés hogy rólam mit gondoltok...
8: 23-as vagyok. A kutyám pedig nagyon nem barátságos, ha valaki elmegy előttünk szétszedi a kerítést, nagyon is jelez. Másik dolog, ne állíts te se rólam, hazugságokat, mert mi jó származna nekem abból ha hergelem a kutyákat, csak saját magammal tolnék ki. Nem vagyok olyan mint a fiúk (mivel általában azok mindig a felbújtók), nem tudsz rólam semmit, hogy milyen ember vagyok, szóval ne állítsd, hogy hergeltem, mert egyszer se tettem, teszem és sose tennék ilyet.
A másik dolog, meg mond meg hol mondtam én bármi rosszat is rólad, sehol csupán a kérdésedre válaszoltam mikor csinál valaki nagy ügyet a dologból és egy szót nem ejtettem a kutyáidról, hogyan neveled. Ennyi. Vagy, hogy mennyire vagy felelőtlen. Egy rohadt, büdös szóval nem mondtam, és már azért is vagyok ideges. Mert mindenkit lemondasz, holott pl. én nem is válaszolta semmi rosszat, csupán, elmondtam a saját szemléletemet, de ha te már oda képzeled a válaszomba a rosszat, ami ott sincs, nem tehetek róla.
A kerítésszétszedés még semmit nem jelent. Én már vizslát is láttam kerítést szétszeni. Aztán amikor bejöttek akkor már imádott mindenkit...
Az a baj hogy mert téged megtámadtak x alkalommal akkor mindenkivel előítéleted van. Az kutyám viszont csak egyszer az életben ment ki, és ne mondd az hogy te egyszer az életben nem hibáztál a kutyáddal (és nem is hibáztam mert ha valaki nyitva hagyja az ajtót akkor szóljon már nekem és nem tudom csak úgy kitalálni...). Nem tudom hol élsz de nekem nem 3 éves a kutyám hanem 9 és naponta támadnak meg kutyák a sétán és még egyik sem akart megharapni engem és igen kevés volt az aki tánylegesen bántani akarta a kutyám pedig nagy állatok is voltak köztük, szóval lehet hogy te csinálsz valamit rosszul.
Mivel csak kiváncsi voltam és nem mérges miért nem tesznek soha semmit ezért nem nagyon van véleményem.
Ha viszont nagyon kéne akkor azt mondanám, hogyha már valaki fel akar valakit jelenteni akkor menjenek ki és vizsgálják meg azt a kutyát meg a gazdáját. Mert igenis van különbség az egyszeri hiba + egy bátor, bizalmatlan kutya között akivel foglalkoznak és van hozzáértésük, meg a felelőtlen gazda között akinek idegbeteg, szociopata kutyája van és nem egyszer hibázik hanem állandóan. Előbbit ne bántsák, legfeljebb csak figyelmeztessék. Mert nincs tökéletes ember. Az "áldozatot" szintén vizsgálják meg. Az esetek többségében nem túlzottan ártatlan. Az utóbbit pedig vegyék el a gazdájától és kapjon egy csomó pénzbírságot/börtönt de ne a kutyáját büntessék hogy elaltatják hanem próbálják meggyógyítani.
Természetesen az átlagos esetekről van szó nem azokról amikor megölnek egy ember vagy elszaladnak a fél kezével. Én akkor is a kutyám védeném mert ő az enyém akit szeretek akármit tesz de azt nem várom hogy mások elfogadják és eltűrjék. De ilyen esetben se rögtön lelövéssel (hacsak nem megállíthatatlan), elaltatással próbálkozzanak. Csak sajnos ez mind dálomkép, ebben az országban nem fognak ere pénzt és időt áldozni.
Hidd el, a kutyámat a szemem láttára marcangolta szét majdnem egy nagy vadállat. Én aztán tudom milyen, és mégsem érzek haragot a kutya iránt.
Utolsó előtti, én a főváros mellett lakok de a mentalitás nem sokban különbözik.
És még az is segíthetne ha a kutyásoknak nem csak kötelezettségeik lennének hanem jogaik. Biztosítanának nekik megfelelő dolgokat (pl egy kuka vagy kutyafuttató nem kerül sokba és nálunk nincs egyik sem). És megváltoztatnák a lakosság nézeteit és tudását hogy ne nézzék le az állatokat vagy ne higyjék pl hogy joguk van belerúgni a kutyámba viccből ha elmennek mellette mert az csak egy állat.
De az úgysem fog itt megvlósulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!