Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ez az ellentmondás?

Miért van ez az ellentmondás?

Figyelt kérdés

A törvény és az emberek is olyan szigorúan kezelik az olyan kutyákat akik nem barátságosak. Aki nem imádja az embereket annak gumiszobában a helye egy lakatlan szigeten kb de még inkább élni sincs joga. Mondják ezt szóba, neten (pl itt is).

Viszont a valóságban a tapasztalatom: mindenkit akit ismerek "támadott" már meg kutya. Nem egyszer, ez egyáltalán nem valami ritka dolog! Utána szalad, megugatja, elkapja a ruháját vagy belecsíp, megtámadja a kutyáját, kiszökik a rozoga kerítésen, kiengedik egyedül vagy ott a gazdi de nem fogad neki szót és még ezer eset! És mit csinál a legtöbb ember? Tovább megy és nem történik semmi. Engem is támadott meg kutya és eszembe sem jutott bármit is tenni azon kívül hogy elkergettem. Kicsit káromkodnak ilyenkor az emberek, beszólnak aztán annyi.

Igen engem is érint a téma mert a kutyáim nem szeretik az embereket és RITKÁN bizony történhetnek kisseb balesetek, dehát könyörgöm KINÉL NEM? Nem fogom azért a pincében tartani a kutyáim egész életükben hogy sose történhessen semmi. Pl most volt hogy apám nyitva hagyta az kertkaput én meg a házban ültem nyitott ajtónál. Honnan kellett volna tudnom hogy az ajtó nyitva van? A kutyák meg kimentek az udvarra mert miért ne lehetnének ott amikor teljes biztonség tudatában voltam? Erre jött egy ember és kimentek, megugatták, lehet a nadrágját meg is csípték mielőtt kirohantam és visszahívtam őket. Most ezért nincs létjogosultságuk? Nem marcangoltak szét senkit, nem ártottak senkinek. Hányszor jött már nekem is náluk sokszor nagyobb kutya? Ennek ellenére pl apám azzal fenyeget hogy engem fel fognak jelenti, elveszik a kutyáim, kinyírják stb... És ha ezt elmondom valakinek az is ugyanígy reagál, de közben a gyakorlatban nem történik semmi? Ez miért van? És komolyan el tudom képzelni képesek engem feljelenteni, miközben kb minden második kutya az utcában támadott már meg valakit és senkit nem érdekel mert én ilyen peches vagyok.

Természetesen most kérem ne a gyermekmarcangoló, gyilkoló állatokra gondoljunk.

Mennyire kell ezt tragikusan venni? Mindekivel történnek ilyenek. Az enyémek kiképzett, normális kutyák csak nem csípik az idegeneket, és nem is akarom, irányítai is teljes mértékben tudom őket de nem lehetek mindig a s*ggükben! Mi mindenféle kutyás helyre járunk, táborba, stb semmi baj nincs velük! Míg a legtöbb kutya aki ilyet tesz az valami elhanyagolt szegényke mégis mindig attól félek ők azt tehetnek amit akarnak én meg ha egyet hibázok végem. :S

És most légyszi ne az én esetemet elemezgessétek, hanem azt hogy miért van ez az ellentmondást és hogy mennyire kell ezt tragikusan venni....

2010. máj. 27. 17:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok, még annyit, h szerintem jó, ha a kutyák szeretik az embereket. az enyém imád mindenkit...egy 35kilos bullterrier-staffordshire keverékről van szó, de a legemberszeretőbb kutya, akit vha is láttam. nem tudom elképzelni, h kiszalad az utcára, és embereket csipked meg....e ki, h neveli a kutyáját...
2010. máj. 27. 18:48
 12/30 A kérdező kommentje:

Igen pontosan erre gondoltam! :)

Amúgy a kutyáim nem mennek ki az ajtón amíg nem hívom őket még akkor sem ha húzom a pórázt! Na de könyörgöm azt hogy gyakoroljam velük amikor felfokozott idegállapotban őrzik a házat akkor se menjenek ki? Ismerősök nem érdeklik kerítésen kívül sem őket, idegeneken meg nem gyakorolhatok! Hiába járok kutyaiskolába, hiába vagyok 100% főnök akkor sem lehet mindent leszabályozni, főleg mert igen tüzes kutyák, imádnak futni és ugatni. Ezért is figyelek rájuk mindig de most valaki keresztbetett nekem. Azt sem tudtam hogy ilyen van mivel sosem jutott eszembe "megnézni-hogy-mit-csinál-a-kutyám-amikor-fel-van-izgulva és-jöt-valaki-a-kapu-meg-nyitva-áll" speciális esetet. Ennyi... Egyik kutyát sem lehet mindig irányítani (különben is ahogy szóltam jöttek vissza).

2010. máj. 27. 18:55
 13/30 A kérdező kommentje:
Én nem erősítettem bennük, egyszerűen ilyen a jellemük. Sok ilyen fajta van. De nem is akarom hogy mást szeressenek. Elég engem nagyon meg olyan szinten a közeli embereket hogy együtt lehessen élni. Amúgyis eltűrnek mindenkit ha szólok csak most nem voltam ott egy pillanatra. Meg sajna megjegyzik az olyan kutyákat és embereket akik piszkálták őket és hát errefelé az jó móka...
2010. máj. 27. 18:58
 14/30 anonim ***** válasza:
Akkor csak annyi a teendőd, tessék rágyakorolni a "kapunyitvabirizgáljákőket " szituációra is.Így később sem fog megtörténni, ami most megesett.
2010. máj. 27. 19:56
 15/30 anonim ***** válasza:
hát tragikusan kell venni, igen. (szerintem) mert oké hogy megilyednek meg *csak* beleharapnak a nadrágodba, de ennyi nem elég? de amúgy nem értelek. azért vagy feldühödött, mert nem csinál ez ellen senki semmit, csak a szája jár? szerintem örülj neki, mert az nem természetes hogy alapból egy kerítéses háznál valakit megtámad egy kutya (nem rád célzok, csak írtad, hogy minden második kutya támadott már meg valakit) és nem történik meg mindenkivel. talán ott ahol te élsz, ott igen. nem akarlak bántani, de azért valld be, ha egy kutya megtámad egy járókelőt, egy gyereket, akárkit, az nem normális dolog, és ha veled ez történne te is azt mondanád hogy legszívesebben följelented a gazdáját.
2010. máj. 27. 22:28
 16/30 anonim ***** válasza:
szerintem először azért csak fenyegetőznek, mert feljelenteni valakit igen macerás (gondolom, be kell menni a rendőrségre, ott jegyzőkönyvet vesznek fel, aztán később is behívhatnak esetleg, ha per lesz belőle, akkor bíróságra kell járni) ezt senki nem akarja, amíg nem muszáj. Gondolják, hogy ha fenyegetnek, attól majd megjön az eszed. Ami nem lenne baj. Én személy szerint nagyon nem szeretem az olyan kutya nevelést, hogy a kutya ne szeresse, esetleg támadja is az idegeneket, mert soha nem tudod, hogy mikor lesz olyan helyzet, hogy mégse kellene megharapnia azt az idegent, és nem tudsz majd tenni semmit. Amúgy még ha betörő is jön, és a kutyád teszem azt szétmarcangolja, hiába volt betörő az illető, mégis a te kutyádat fogják elaltatni vagy lelőni, mert megölt egy embert. Kell ez neked? Szerintem nem.
2010. máj. 27. 23:22
 17/30 A kérdező kommentje:

Én nem neveltem semmire a kutyát. El sem tudjátok képzelni hogy van olyan fajta vagy olyan keverék akiben ez benne van? Vannak barátságos fajták, keverékek meg bizalmatlan, egy gazdás stb kutyák. És miért kéne mindenkinek egyforma legyen az ízlése?

A főváros mellett lakom szóval nem valami mucsa helyen.

Miért emlegeti mindenki a gyerekeket? Ők is csak emberek semmivel sem nagyobb bűn őket bántani és nem szoktak csak úgy egyedül császkálni errefelé, speciel én felnőttekről beszéltem. Itt különben is olyan típusú gyerekek vannak akik bántják a kutyákat meg az állatokat. Nem egy hergelte már az egyémet is. Az ilyeneket nem kell félteni, kicsik meg nem járnak kint. És igen erre mindennapos, hogy kint mászkáló kutyák futnak utánad és megugatnak, számtalanszor láttam ilyet gyerekesen közelekdőkkel is de ők is csak azt tették amit mondtam, elkergették, káromkodtak egyet és kb ennyi.

Nem vagyok dühös csak kivácsi vagyok hogy mi ennek az oka. Számtalanszor megtörtént hogy megtámadott kutya de sosem gondoltam hogy fel kéne jelenti mert attól csak a kutyának lesz rossz aki nem tehet róla.

És mint mondtam a kutyáim elzárva tartom mivel egygazdásak a házban viszont nem csak én lakom és nem vagyok mindig otthon. Nem hiszem hogy a betörő vagy akárki betörne a kenneljükbe olyankor. Ők nem riasztónak vannak. Éjszaka a szobában meg én is vagyok irányítani. Már kétszer betörtek hozzánk, nem hiszem hogy maradt még valami xD És nincs akkora kutyám aki csak úgy megöl egy embert.

2010. máj. 27. 23:58
 18/30 anonim ***** válasza:
53%
Az utcánkba a kiképzett kutya, papíros meg minden. Egyszer felejtették nyitva a kaput és én pont akkor indultam az én kutyámmal sétálni, egyszer csak hirtelenjében kifutott a kutya és rátámadott az enyémre, lévén akkor még kölyök volt (3 hónapos golden-azóta is fél az adott fajtától, nem mondom inkább milyen) felkaptam, mert a kutya jóval nagyobb volt az enyémnél simán széttépi és amint felemeltem átharapta a bokám ( az egyik sebet 6 öltéssel varrták be), azóta is nagyon érzékény a lábám és a nyomáról ne is beszéljünk. Az első dolga a szüleimnek, mikor hazamentem vérző, sántító lábbal, hogy mentek a szomszédnak panaszkodni, miután elvittek orvoshoz. És a drága jó ember elállította, hogy ez vizsgás kutya így kiképzett, úgy kiképzett és biztosan nem az övé harapott meg. A környékünkön nincs még egy ilyen kutya és a mondhatni a teljes fogsora a lábamon volt és elég könnyű volt rábizonyítani. A rendőrségre vitték a szüleim az ügyet, akik jól meg is büntették és a kutyáját pedig elvették (azóta más gazdánál él és ezerszer normálisabb embernél, én nem is a kutyát hibáztatom ezért, mert egy kutya csak annyira romlott, mint amennyire a gazdája). Egyébként meg amióta kutyám van ( 3 éve) 7-szer harapott meg idegen kutya, és mindig önhibámon kívül és a legtöbb gazdája elállítsa az ő kutyájuk nem tenne ilyet, biztos hergelte. Jobb dolgom sincs, kutyasétáltatás közben. Az enyémnek érdekes mód megtudtam tanítani, ha ki is nyílik a kapu ne menjen ki rajta és ha meg is teszi, rögtön fut vissza.
2010. máj. 28. 08:23
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azért venném tragikusan, ha valami idegen kutya közelít felém neadjisten még belém is csíp, mivel gyerekkori élmény óta nagyon félek az idegen kutyáktól, sőt még a páromét se merem tutujgatni, babusgatni. Sokan ezért is veszik ezt olyan komolyan, meg engem mondjuk zavar is ha egy kutya, csak úgy neki megy valaki belecsíp, pedig az ember hozzá se ér. Mondjuk az már más tészta, ha az idegen felhergeli akkor mondhatni megérdemli, de az utcán kint kóválygó kutyák eléggé sokkolóan hathatnak valakire ( ha jön velem egy szembe ínkább megfordulok és gyorsan elmegyek onnét)
2010. máj. 28. 08:28
 20/30 anonim ***** válasza:
Szerinted, hogyan kellene reagálni az embereknek? Nekik is a kutyát kellene sajnálniuk, mert szegény nem tehet arról, hogy megharap, rá támad. Mit kellene tennem, ha egy kutya odarohan hozzám és megharap? Menjek tovább és sajnáljam a kutyát? Esetleg fogjam be XD ?! Én megkeresem a gazdát és feljelentem. Tudod mit? Azt is feljelentem aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáit és azok rátámadnak, más pórázon sétáltatott kutyákra. Nem érdekel milyen iskolába taníttatták az ebet. Sok esetben nehéz előkeríteni a gazdát, ezért lesz hamarosan kötelező a chip.
2010. máj. 28. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!