8-9 éves "díszkutyák" megtudnák szokni a "normális" életet?
A helyzet hogy külföldön élek a családommal, van egy kutyánk aki mindent megkap ami csak kell neki (sok séta, minőségi táp, foglalkozás, a közelségünk, állatorvosi ellátás, mindenhova visszük, nyaralni is) Csak kert nincs így napi 3-4x sétáltatjuk. Nagytestű egyébként ez fontos lehet.
A helyzet hogy az előző kutyáim nem engedték a szüleim hogy kihozzam, egy 10kilós tacsi keverékről és egy 1-2 kilós csiviről van szó. Nem nagyon voltak sétáltatva, el vannak hízva, kinti kutyák, a csivi már félig vak, foga alig van és egy köldöksérv díszeleg a hasán. Viszont szobatiszták és a pórázhoz is hozzá vannak szoktatva. Viszonylag jól vannak szocializálva, a tacsi domináns, de nem agresszív egyikük sem.
A kérdés hogy ha elhoznám őket milyen hatással lenne rájuk? Bírnák a napi 1,5-2-2,5 óra sétát? Nem lenne sz. szorongásuk? Nem lenne honvágyuk? Be tudnának illeszkedni?
Csivava kinti tartásban?! Hát ehhez csak gratulálni tudok...
Szorongásuk meg honvágyuk nem lenne. Ellenben így elég sz.r életük lehet, és rövid is lesz, ha ez így folytatódik.
*nem lenne időm
Igen tudom, de nem tehetek semmit sajnos. Én már alapból a kicsiket akartam magunkkal hozni, de a mama erőszakoskodott hogy nem, ott maradnak, mert az ő kutyáji (mindkettőt én vittem oda)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!