Hogy jobb neki? Mit tegyünk?
Mi is ilyen cipőben vagyunk, 4 hónapos közép schnauzer kutyussal. Én is 4 körül szoktam hazaérni. Első 2 nap bent volt a kutya, de bekakilt, bepisilt és mivel senki nem volt otthon, ott büdösödött bent. Apa csinált egy elég nagy kennelt, meg egy szigetelt kutyaházat. Így, amíg nincsenek nagyon hidegek, meg reggel épp nem szakad az eső, akkor megetetem és kirakom a kennelbe amikor indulok el. Amikor hazaérek akkor elviszem sétálni, utána jön be velem.
Így is megszokta, szerintem ez neki a legjobb. A kennelben biztonságban van, nem fogják megmérgezni, ellopni. Nem szökik el és nem eszik meg semmi nem neki valót. A szigetelt kutyaház meg védettséget nyújt az eső, szél, hideg ellen.
Természetesen extrém hidegekben nem tanácsos kirakni egy kölyköt, de amíg ilyen kellemes kora őszi idő van, addig nyugodtan kint lehet.
Így nem kell tartogatnia, nem érzi rosszul magát, ha esetleg bepiszkít és kint azért kicsivel több inger éri, mint a lakásban. Nem mellesleg, a szobatisztaságát is elősegíti.
OFFként megjegyzem, hogy tök jó dolog, hogy beengeditek a labitokat a házba, jó találkozni olyannal, hogy nem csapják ki a kertbe, mert nagy -_- .
Jó a kinti-benti lét, azaz, ha nem vagytok otthon, lehet kint, de ha hazaértek, akkor mehessen be veletek. Persze vigyétek sétálni is, játssz vele, tanítgasd is.
Kintre fontos, hogy legyen egy jól hőszigetelt, széltől, esőtől védett helyen lévő háza, télire majd szalmával bélelve. Lehetőleg minél közelebb legyen a lakás bejáratához, mert úgyis ott szeret majd lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!