Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Maltipoo egy új kutyafajta...

A Maltipoo egy új kutyafajta vagy szaporítók által fajtának nevezett keverék?

Figyelt kérdés
2010. máj. 26. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

A maltepoo (nem i...) csak egy hiánypótló megoldás azoknak, akik nem tudták eldönteni, hogy máltait vagy uszkárt vegyenek :P

Ugyanez vonatkozik a crestepoo-ra és egyéb variánsokra is...

2010. máj. 26. 14:20
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Nem leordítottalak, csak helyesbítettelek. Amúgy meg tényleg a válaszom előtt használtam a googlet, mert lövetem nem volt arról, hogy mi az a maltipoo. Csak mivel gondoltam, mások is olvassák a válaszokat, pontosítottam: állattenyésztőként gyakran szembesülök azzal, hogy sokan nem tudják a faj és fajta közötti különbséget. Okoska

88%-os: teljesen igazad van.

A hibrid tekintetében a klasszikus értelmezést írtam le, valóban lehet, hogy a kutyásoknál kissé mást jelent, de amióta én kutyázok, nem nagyon hallottam így emlegetni, leginkább csak a kutya-farkas hibridet (ebből alakult ki tenyésztői munkával a cseh(-szlovák) farkaseb). Persze ez nem jelenti azt, hogy nem használják. De szerintem az ilyen kutya keverék.

2010. máj. 26. 14:25
 13/17 anonim ***** válasza:
66%

Hibridnek a két FAJ keresztezéséből származó utódot is szokták nevezni(fajhibrid).

De léteznek gazdasági állatfajtáknál is hibridek,mint pl. a KAHYB(kaposvári hibridsertés).

2010. máj. 26. 14:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van erre egy vicces kifejezésem: UV. vagyis utcai vegyes. Amúgy ne háborodjatok fel, csak vicceltem :D
2010. máj. 26. 15:24
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

A maltipoo új fajta, de az FCI által még nem elismert.

Egyébként keverék nem csak két fajtisztától, hanem egy fajtisztától és egy keveréktől is születhet! :P

2010. máj. 26. 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Még azt se lehet rá mondani h FCI által el nem ismert fajta. Pont azért amit már leírtak egyszer h két maltipoonak a kölykei közel sem lesznek ugyanolyanok mint a szüleik. Az állomány nem homogén és nem örökítik a "fajta"jegyeket egységesen - de nincsenek is kialakult fajtajegyek (mivel egyik egyed inkább uszkáros, a másik inkább máltais).

Egy szó mint száz: a maltipoo nem fajta. Keverék. Esetleg tényleg használhatjuk rá a hibrid szót. De semmiképpen nem fajta.

2010. máj. 26. 17:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Mikor fogják már fel agyilag egyesek a FAJ és FAJTA közti különbséget?

Jópárszor le lett már írva itt is.

2010. máj. 27. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!