Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek csúnya a mopsz?

Szerintetek csúnya a mopsz?

Figyelt kérdés
Én nagyon szeretnék mopszot anyukámnak is tetszik de apukám csúnyanak látja. Egyik barátnőmnek is ezt mondták a szülei aztán valahogy, valamiért megtetszett nekik. Hogy tudnám apukámnak megmutatni hogy milyen aranyosak?
2017. szept. 3. 17:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aranyos, de nekem is az a bajom vele, illetve a többi hasonló fajtával, hogy szegények rettentő életképtelenre lettek tenyésztve. Alig kapnak levegőt, a hőséget semennyire sem bírják, gyakran császározni kell őket szüléskor, és a szemük szó szerint kieshet a helyéről. Nem hinném, hogy ez kutyához méltó élet lenne.
2017. szept. 4. 00:02
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A szépség és a csúnyaság relatív, bár tény, hogy ezért az extrém külsőért szerencsétlen kutyák elég nagy árat fizetnek, méghozzá az egészségükkel. Angol bulldogot ismerek közelről, egy éves sincs, már harmadik szemhéj problémája van, a ráncai a nyáron (folyamatos tisztítás mellett is) kisebesedtek, és még egy egészséges hosszúságú sétát sem tud megtenni anélkül, hogy utána ne lihegjen órákig, ezek mellett úgy hörög, hogy az más kutyákat is zavar.

Én ezt a fajtát még egy jó tenyésztőtől is rizikósnak érzem, szaporítótól/családtól meg végképp nem vennék, de ha már ott van nálatok, nyilván senki nem mondaná, hogy vidd onnan a rusnya dögöt, szóval szerintem beszéljétek át alaposan, hogy lenne-e keret a megfelelő tenyésztőtől megvenni a kicsit, és utána az orvosi ellátására tudnátok e ráfordítani. Vagy egyezzetek meg egy mopsz keverékben, elég sok van belőlük a menhelyen, és ők talán valamivel "szebbek" és könnyebb esetek egészségügyileg.

2017. szept. 4. 16:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyik lány barátoméknak 2 mopsz (1 barna és 1 fekete) és 1 francia bulldog van (fehér alapon fekete foltok). Nagyon cukik, de sajnos ezeknél márcsak az angol bulldog életképtelenebb. A mopszok szőre nagyon hullik. Nem győznek porszívózni és ruhát szőrteleníteni. Egyiknek a szemét már kellett visszarakni, mert szó szerint kiesett. Repülőn utazni nem lehet velük, mert nem engedik a légitársaságok fel. Túl kockázatos lenne. A gyomruk nagyon kényes. Orijen / Acana tápot esznek barátom kutyái. Minden mástól olyat odafinganak, hogy az ember elhaláloz. Így csak hangosan versenyt horkolnak a francia bulldoggal. A meleget nem bírják, de hidegben is fel kell öltöztetni. Éetképtelen disznók ezek. Én jelenlegi formájukban betiltanám a tenyésztésüket. Menjenek a tenyésztők is a fenébe. Ennyit a híres kutya szeretetükről. Inkább a divat számít nekik is, nem a fajta érdekei.
2017. okt. 10. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!