Szerintetek csúnya a mopsz?
Szerintem se szép, se a többi ilyen kutya mint a francia és angol bulldog, de ízlések és pofonok.
Viszont azt tudom, hogyha valamilyen csoda folytán hozzám kerülne egy mentett ilyen fajtájú kölyök és kicsi korától velem lenne az emberhez úgy hozzá nő, hiába csúnya imádni fogja.
Nekem sosem tetszettek. Egyik rokonomnak van egy mopsz kutyája, cuki, kedves egyébként, de szinte már félek tőle, vagyis inkább attól, hogy a következő percben rosszul lesz.
Rengeteget hány szegény, folyton röfög, alig bír menni, úgy állnak a lábai a túltenyésztéstől, a nyelve el sem fér a szájában, folyton liheg, az orrából buborékozik a takony, és ha hozzám dörgölőzik, érzem, hogy a szemét sem csukja be, tehát konkrétan azt érzem, ahogy a szeme nekinyomódik a lábamnak, nedves...
Szóval inkább szomorú látvány. Nem irigylem a mopszokat.
Szerintem csúnya, de ez a legkevesebb probléma vele.
Sokkal nagyobb gond, hogy nem tud normális, kutyához méltó életet élni, mert nem kap normálisan levegőt szegény.
Ezért az ilyen kutyák tenyésztését a jelenlegi formában nem is engedélyezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!