Minden kiskutya férges lesz?
férgesség ellen féreghajtó, mielőtt szétrágják élve a szerencsétlen kölyköt a férgei
2010. máj. 26. 12:01
2/12 A kérdező kommentje:
Ha már férges természetes hogy kezelni kell. Igazából nem ezt kérdeztem. Hanem hogy egy kiskutya mindenképp férges lesz? Ha megkapják az oltásokat ha nem?
Az oltás nem véd a férgesség ellen.
A legtöbb kutya elkapja valahogy akár az anyjától akár bárhogyan...
Ezért mindenképpen ajánlatos kiskorában féreghajtózni, ahogy kell (állatorvost kérdezd meg pontosan hogyan).
Sőt később felnőtt korában is úgy tudom fél évenként ajánlatos.
Az csak pár tabletta, nem is drága.
Ha nem lesz féregtelenítve szegénynek sokat fájhat a hasa és szenvedhet, ill. egyéb bajai is lehetnek.
2010. máj. 26. 12:07
2 kutyám van, 3, és 6 hónaposak. Egyik sem volt egyszer sem férges, de féreghajtózva volt rendesen.
2010. máj. 26. 12:10
A védőoltás nem a férgességre van. Ezenkívül Nem csak a kiskutyákat, hanem később a felnőtt kutyát is kell féreghajtani.
Igen nem törvényszerű,hogy férges legyen de kb. 400 Ft egy tabletta. Innen-onnan összeszedhetik. Megszaglásszák a füvet, túrnak az orrukkal a földben. Hazaviszed a cipőtalpaddal.
2010. máj. 26. 12:10
Nekem soha egyik kutyám se volt férges. Szerintem amelyik kölyöknek a terhesség alatt az anyja is féreghajtózva van két hetente, és születés után a kicsik is, annak nem lehet férge. Nem értek annyira hozzá, de én azt gondolom, hogy amelyik kiskutya férges azt nem jól tartották (sem őt sem az anyját) PErsze gondolom becsúszhat olyan helyen is, ahol jól tartják, de épp ezért kell féreghajtani kéthetente amíg kicsi, vagy pocakban van.
2010. máj. 26. 12:16
Nekem az állatorvos azt mondta ha a kakiba nincs féreg az nem azt jelenti hogy nincs a kutyában.Mert ezek a férgek rá vannak tapadva a belekre..rosszabb esetben elvándorolnak más belsőszervekbe is!Féreghajtani érdemes azokat a kutyákat is akiknek nincs a kakiban féreg!
2010. máj. 26. 12:34
Elvileg nem szabadna egy kiskutyának férgesnek lenie. Ahogy korábbanírták a féregpetéket fölszedheti a kutyus a földről, ha netán van ott, vagy a gazdi, vagy valaki az utcáról a cipőjén keresztül beviheti a kuytus területére, de számtalan ilyen faktor van ami miatt elég nehéz kivédeni a féregfertőzést. Akkor is elkaphatja a kiskutya, ha az anyjuk, kenneltársaik, meg alomtársaik is normálisan vannak tartva. Nem feltétlenül a tartási körülmények elégtelenségére kell gondolni, a fertőződés attó független is lehet. Amikor én hazahosztam a tenyésztőtől a kiskutyámat, akkor néhány nap múlva észrevettem, hogy egy kicsit férges. A székletén látszik. Ekkor az orvossal írattam fel gyógykészítményt és kész. Pedig normálisan volt tartva a tenyésztőnél is, meg ők is kéthetente féregtelenítették. Amúgy fél éves koráig néhány orvos szerint kéthetente, havonta ajánlatos a kutyust féregteleníteni, felnőtt korában meg legalább negyedévente kell féregteleníteni.
2010. máj. 26. 12:35
Attól, mert nem látod a székletében még lehet férges!
És a jól tartott kutyáknál is becsúszhat, pl elviszed sétálni vagy valóban ha csak kint van az udvaron akkor is...
Vagy akár az ételben is lehet valami.
Aláírom, előfordulhat, hogy a kutya nem lesz férges és ha életében nem akapott féreghajtót később akkor is még a vizsgálatokkal sem mutatnak ki férget nála.
De ez ritka és én erre nem alapoznék.
Nem drága az a pár tabletta néha.
2010. máj. 26. 12:35
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyjából sikerült is megkapnom a választ. De a felháborodott gazdik számára még hozzáfűzném, hogy ez egy sima elméleti kérdés volt, nincs kutyám, csak szeretnék és ha lenne bármennyit kifizetnék azért hogy ne legyen baja.
Kapcsolódó kérdések: