Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Setaltatas kozben sokszor...

Setaltatas kozben sokszor simogatjak a nemetjuhaszom fulet. Ez gond?

Figyelt kérdés
Setaltatas kozben sokszor megallitanak es megsimogatjak a 3 honapos nemetjuhaszom fulet ettol nem lesz semmk baja a fulenek? Mert ugye nem szabadna simogatni
2017. aug. 31. 09:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne szabadna simogatni a fülét?

Egy egészséges kutyának max erőszakos behatásra lehet megtörni.

2017. aug. 31. 09:36
 2/11 anonim ***** válasza:
39%

Első vàlaszoló egy idióta

Ismerek olyan nemetjuhaszt, amelyiknek sokat simogattàk a fülèt ès lelógott neki!

Szerintem ha csak setaltatas kozben simogatjak, az nem sok ido, nem hiszem hogy baja lenne ettol. Azt ne hagyd hogy csavarjak nyomorgassak a fulet.

2017. aug. 31. 09:55
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

"Ismerek olyan nemetjuhaszt, amelyiknek sokat simogattàk a fülèt ès lelógott neki! "

vs.

"Szerintem ha csak setaltatas kozben simogatjak, az nem sok ido, nem hiszem hogy baja lenne ettol. Azt ne hagyd hogy csavarjak nyomorgassak a fulet."

csak én érzek ellentmondást?

Illtve hogy leírod hogy az első válaszoló idióta, mejd leírod tulajdonképpen majdnem ugyanazt?

Mert ugye a csavargatás nem erőszakos behatás?

Az is kérdés, hogy mennyi idős a kutya, a kicsiknek vigyázni kell a fülére természetesen, de pl. az enyémet 4 hónaposan hoztuk el a tenyészetből, és már állt a füle, és ha simogatni akartuk, akkor már előre mindig lelapította, illetve most is, hogy lehessen simogatni. Amikor jön hízelegni akkor is ezt csinálja, egyébként meg szépen áll neki mindig.

2017. aug. 31. 10:08
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
Igen gond.Ne hagyd! Mond hogy csak a hátát simogassák. Ha nem értik meg, akkor meg egyáltalán ne hagyd hozzáérniük. Nekünk kiskorában felállt a füle olyan 5 hónaposan, aztán egyszer csak egy erdei séta alkalmában kergetőzött más kutyákkal, és egy ág megsértette, rögtön le is konyult. Így ragasztani kellett, szerencsére újra felállt neki, közben luposant kapott.
2017. aug. 31. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:

ma 10:20

5 hónapos kutya fogzik még. Ilyenkor gyengülhet a fül tartása pl sérülés miatt. Ha nincs fülhibás egyed a kutya vérvonalában, simán visszaáll a megfelelő tartásba.

2017. aug. 31. 10:23
 6/11 anonim ***** válasza:

4# Most amit írsz, az sem simogatás.

Mondjuk én sem szeretném, a minden jött-ment simogatná, felénk inkább a kutyások szokták engedni a kutyákat ismerkedni, és akkor ők is kicsit megfogdossák.

Mondjuk nekem pont az lenne jó, hogy szokná az embereket, mert lassan barátkozik, és amikor új ember közeledik, akkor fél, és elkezdi ugatni.

2017. aug. 31. 10:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem jack russellem van, az ő fülének v alakban lógnia kéne, de áll mint a cövek kb 4 hónapos kora óta. Az agility edzőmet ez vmiért nagyon zavarta és rábeszélt minket h ez így nem jó, csináljunk vele vmit.

Tehát amint felállt a füle, mi már ragasztottuk le ill napi pár órát nyomorgattuk célirányosan a porcnál, a végén még sálszerűséget is kapott, ami teljesen lenyomta a fülét. Kb 7 hónapos korába feladtuk az egészet és a füle azóta is áll a kutyának.

Később kiderült h valszeg a porcerősítő nem csak a mozgásszervrendszernél hatott :D

Ha nagyon aggódsz, kérd meg az embereket, h ne a fülét simogassák és esetleg neki is mehet egy kis porcerősítő.

2017. aug. 31. 17:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Még jó hogy nem viagrát kapott.:)))
2017. aug. 31. 18:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk alapbol milyen már hogy megkrlrdezés nélkül hozzányulnak a TULAJDONODHOZ (mégha "csak" egy kutya is az).

Én otthon simán rászólok bárkire, hogy NE simogassa a kutyámat, bár ez is csak ott szokás.

2017. szept. 1. 07:08
 10/11 anonim ***** válasza:
80%

Mondjuk alapbol milyen már hogy megkérdezés nélkül hozzányulnak a TULAJDONODHOZ (mégha "csak" egy kutya is az).

Én otthon simán rászólok bárkire, hogy NE simogassa a kutyámat, nem azért van VELEM.

Bár ez is csak ott szokás, itt kinn senkinek eszébe nem jut a megkérdezésem nélkül hozzáérni.

2017. szept. 1. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!