Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valami gond van a kutyámmal?

Orsica kérdése:

Valami gond van a kutyámmal?

Figyelt kérdés
Hétfőn (5 napja) kivittem sétálni és pár kis hülye gyerek a szomszédból beszologatott nekem és emiatt elvontak a figyelmem és a kutyám megölt egy galambot. Meg abban a percben kiköpettem vele. Az aggodalmam egyik oka hogy a galamb mikor oda futott hoza a kutya nem is próbált el repülni meg semmi már csak a szájában vergodott egy picit. Először megnyugodtam (mert azt hittem hogy a galamb veszett volt) mert olvastam meg mondta a doki hogyha a kutya elkapta volna a veszteséget akkor kedden meg szerdán és meg csütörtökön is kedvetlen lenne de ez a tünet nem jelentkezett. Viszont tegnap mikor ra szóltam hogy ne ugasson hajnali egykor (mert a szomszédba van egy kis baba is) rám mordult és majdnem meg kapott ma meg az anyukám kijött a konyhába este a kutyus meg aludt és véletlenül ra lépett (vagy valami hasonló mert nem láttam) és a kutya megharapta a lábát vagy bele kapott a lényeg az hogy vérzett meg morgott is ra. És most megint elkezdtem aggódni. A fő kérdés az hogy lehetséges hogy veszett vagy csak a nevelésével meg vannak problémák és a helyett hogy aggódnék inkább arra gyúrjak ra meg jobban ? Mert amúgy évente kap veszteség elleni oltást. Szóval ha segítenétek azt megköszönném

2017. aug. 4. 22:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha be van oltva nem lehet veszett. Azért van az oltás.

Inkább csak problémák vannak a viselkedésével ami eddig elkerülte a figyelmedet, de mivel most aggódsz a veszettség miatt és ilyen tünetekre éleződött ki a figyelmed ezért most jobban feltűntek neked.

2017. aug. 4. 22:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha be van oltva, biztos, hogy nem veszett. Megnevelni viszont nem ártana.
2017. aug. 4. 23:01
 3/4 anonim ***** válasza:

"mert azt hittem hogy a galamb veszett volt"

Veszett galambról még nem hallottam. Helyette lehetnek viszont más kedves betegségek. pl. papagájkór stb.

"doki hogyha a kutya elkapta volna a veszteséget akkor kedden meg szerdán és meg csütörtökön is kedvetlen lenne de ez a tünet nem jelentkezett. "

A veszettség lapangási ideje 10naptól felfelé van, de inkább hetek.

Szerintem menj rendes orvoshoz, ne felcserhez.

Egyébként évente védőoltás kell a kutyának, akkor nem kapja el.

Szerintem egyébként nevelési gondok lesznek vele ha harap. Nálunk is van a rokonságban egy kutya, aknek mindent megengedtek először, utána meg egy már akkor nem igazán beszámítható ember verte, neki vannak hasonló viselkedési zavarai.

2017. aug. 4. 23:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Inkább nevelési gond az ha rászólsz és vissza morog. Az meg hogy anyukád rálépet mikor aludt és ijedtében megharapta szerintem normális. Én is ütnék reflexből ha valaki rám lépne mikor alszok. Ha fáj valamilye vagy megijed a kutya harap még a jó nevelt is mert nem tud szólni.
2017. aug. 5. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!