Ehet a kutya ilyeneket?
Első kutyám majdnem 14 évet élt, daganat vitte el.
A második 12 éve itt van velem és még nem urnában, vagy kitömve. Bármennyire botrányosnak tartod is: egészséges.
Értsd meg, eleinte én is értetlenül néztem ki a fejemből.
Értsd, hogy nem rettegek a kutyakajáktól, és nem is azt kapna, amit kap, de a tápokat elutasítja, utálja.
Nem figyeltél elégggé : kap húst, nem is keveset. Egész egyszerűen ő szanálta ki, mit szeret: ha látta, hogy kaphat abból, amit mi eszünk, otthagyta a rendes kutyakaját. Ha Friskiest, vagy ha bármi, ezüsttasakos csudaeledelt adtam neki, akkor is. Nem érted, hogy egyetlen percig sem volt rákényszerítve semmi olyan kaja, amit a legtöbb kutya meg sem enne.
Egyébként Tescoban 15 éve voltam utoljára és rájöttem, hogy 3 életet is le tudok élni anélkül, hogy Tescoba be kelljen tenni a lábam, vagy az Auchanban kelljen vennem pl. egérszaros kenyeret, ( volt is botrány belőle) és bármit is. Egyszerűen képtelenek olyan minőségű, embernek és állatnak táplálkozásra alkalmas árut adni, ami megérje, akármilyen "akciókat" engedhetnek meg maguknak. Azt meg kitapasztalták, hogy a magyar vásárlót a kutyakajánál is szrabb szójamoslékkal is meg lehet etetni. Inkább vegyek valamiből kevesebbet, de minőségit. Nem kerül sokkal többe, mégsem kell utána aranyáron, marékszámra, táplálékkiegészítőként a tablettákat szedni azokra a betegségekre, amiket a nekünk , embereknek kikevert hulladékoktól kapunk.
Nem én állítom ezt, ha nem vagy rest, nézz utána!
Jelenleg is az Európai Unió néven elhíresült gittegylet elé vitt botrányok vannak soron. Vagy erről sem hallottál , ugye?
Nem baj, ha ezt (is) másképpen látod, a lényeg, hogy egyre többeknek rányílik a szemük, miért olcsóbbak a multik.
Ráadásul tisztán viszik a hasznot. Anélkül, hogy az ország egyetlen adóforintot is látna abból, ami takarmányt itt adnak el a magyar fogyasztóknak.
Nézd el és bocsásd meg nekem, ha más a véleményem, de ha képtelen vagy megbékülni azzal, hogy embereknek és állatoknak készített tápok , Cola és GMO hamburgerek és egyéb szrok nélkül is van élet a Földön, akkor győzzön meg téged a későn szerzett keserű tapasztalat és a sok, egyébként felesleges gyógyszer.
Nem egyenkaptafára alkotott minket az anyatermészet és ez így van jól. Ez van, ezt kell utálnod. De legalább ott ne árts, ahol használhatsz. Hála istennek, egyre többen ránéznek arra, mit vesznek, egyre több a tudatos vásárló! Halavány gyanú ébredhet benned, hogy talán-talán nem véletlenül és nem ok nélkül.
Csak két, frissen kiragadott cikk. Ha hozzád nem érnek el ezektől akár sokkal húzósabb tényfeltárások, infók, akkor is. Erről ennyit. [link]
Üdv mindenkinek, jó egészséget...és ne később tudd meg, hogy csak egészséggel ér valamit a szülinapra kívánt "hosszú élet".
11# Nem értek egyet mindennel, amit írtál, hogy a kutyusod eszik, de a lényeg, hogy jól van, és 12 év az szép kor. Az első kutyám még hasonló koszton élt, 12 évig makk egészségesen, utána sajnos mozgásszervi problémákkal, de összesen 14,5 évig. A második kutyám meg tápon... 9,5 évig (illetve az utolsó 1,5 évében már főztem neki, de sajnos tápon nőtt fel, nem Tescós szeméten, hanem amit a jó nevű állatorvos ajánlott), 6 éves korától fogva egészségi problémákkal.
Jelenleg én már nyersen etetek, és táppal remélem sosem kell többé. A macska életét is a nyerskoszt mentette meg, érdekes módon, azóta fogköve sincs, pedig a fele fogát ki kellett műteni 3 évnyi tápozás után.
Kérdező: adhatsz ilyet, de inkább csak ritkán és keveset, és vízzel felduzzasztva, hogy ne a kutya hasában puffadjon meg. Én részemről gyümölcsöket nem nagyon adok, maximum falatnyit nyersen, mivel a cukortartalmuk miatt könnyen erjednek a hasban, és ezért károsan befolyásolhatják az emésztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!