Ti engeditek, hogy az arcotokat, szátokat nyalja, hogyan szoktassam le a lányom?
Sajnos nálunk a lányom engedi vagyis remélem már csak engedte, de meg lett neki monsva ha mégegyszer meglátjuk a kutya elmegy!
Tudom drasztikus, de nem ért a szép szóból.
Annyira undorító.
Nyalja a seggét, utána meg az ember száját.
Meg belehembereg a fűbe ahol hányástól kezdve állati, emberi ürülékig bármi lehet, aztán vakarózik a szájával vagy csak megnyalja magát és máris tele a szaja bacillussal.
Miért kell ezt engedni?
Tudja, hogy komolyan mondtam, ha még egyszer meglátom elmegy innen a kutya, akkor is ha ezzel mi bukunk több százezret, mivel mi vettük.
Ezeket a cikkeket hiába mutogatom neki, csak annyit mond akkor majd megy a hasa vagy hány pár napig.
Nem engedném. Bár nekem macskám van, de neki sem engedem, hogy mindenhova felmásszon és belemenjen a számba, az ennivalómba.
Ezt a lányoddal kell megértetned.
Ha nem ért a szép szóból, akkor hidd el nem fog érteni a csúnyából sem, mert ő nem úgy látja a dolgokat, ahogy ti.
Nem tudom erről hogyan lehetne a lányotokat leszoktatni, de mindenféleképpen a lányotokkal értessétek meg, ne pedig a kutyát büntessétek azzal, hogy elzárjátok vagy elviszitek hazulról, mert erről nem a kutya tehet. A lányotoknak tegyetek szankciókat, pl. nem kutyázhat vagy ilyesmi.
Vagy ha nem ért belőle, ha lesz valami baja, majd a saját kárán megtanulja, hogy nem kellett volna engedni.
Esetleg még az jutott eszembe, hogy ha a lányotoknak a száját megnyalta a kutya, és eszik valamiből vagy iszik pohárból, mond meg a lányodnak, hogy mosogasson el maga után, mert ti nem vagytok hajlandóak a kutyás bacikkal fertőzött edényekhez, evőeszközökhöz hozzányúlni. Ha nincsen kedve mosogatni maga után, talán leszokik róla.
#1-es, egy lakáskutya teljesen más eset, mint egy udvaron tartott.
Amelyik lakásban van tartva, majdhogynem ugyanolyan bacikat hordoz, mint ti. Sőt lehet, rajtatok még több baci van, mikor hazaértek a munkából.
De amelyik az udvaron van, teljesen más baktériumháztartással rendelkezik, hiszen a szájába bármit bevehet, megehet. Elég csak egy kis sebnek lennie a szája szélén vagy ha csak kicsit kiharapja az ajkát, máris bármivel megfertőződhet.
Mennyi idős a lányod?
Sok ember engedi meg, hogy megnyalja a kutya akár az arcát is. Mégis élnek, sőt, nem igazán jellemző, hogy betegséget kapnának el.
Amúgy milyen kutyáról van szó?
Én engedni szoktam, mivel mind a kutyám, mind én egészségesek vagyunk. Persze nem arra kell gondolni, hogy smárolok a kutyával, mert nem. Csak kapok egy puszit az arcomra.
Ha meg még a széltől is óvod a gyereked, semmi immunrendszere nem lesz, ráadásul még a kapcsolatotok is megromlik, mert folyamatosan csak tiltod, bünteted, fenyegeted.
Amúgy meg cikkeket nem csak te tudsz mutogatni. Nesze: [link]
(OFF: Ilyen szülő mellett én komolyan a hajamat tépném. Ha megpuszil a kutya eltakarodik a háztól -_- , ez aztán érett gondolkodás, totál felnőttes.
*Köszönöm Istenem, hogy engem normális szülőkkel áldottál meg* )
Amúgy 15 éves vagyok, 2 kutyám van, mindegyik osztogatja szájra is a puszikat, nem mosok minden állat érintés után kezet, lovakat puszilgatok, a kutyákkal alszok egy ágyban, rengeteget vagyok kint a szabadban (réteken, erdőkben). Van, hogy térdig érő gazban trappolok a kutyákkal, menhelyre járok, tanyára is.
Anya egészségügyben dolgozik, még se kap ezektől sikítófrászt. Sőt! Engedi, mert örül, hogy nekem rendes gyerekkorom van, nem csak a gépezés folyamatosan. Van egy jó kis dolog, amit úgy hívnak, hogy immunrendszer. Na az nekem jó erő, pont a fentebb felsorolt dolgok miatt.
Köszi, jól vagyok. Nem haltam meg, nem kaptam el semmilyen fertőzést, nem vagyok allergiás, nincsenek szájfertőzéseim (még nem is voltak) . Boldog, makk egészséges gyerek vagyok, akit a járványok elkerülnek (15 évem alatt egyszer voltam influenzás) amit amúgy nem a kutyáim miatt, hanem az osztálytársaim miatt kaptam el. Szóval nem is tudom, ki terjeszt több veszélyes betegséget ;) !
Ha a kutya egészséges, rendszeresen féreghajtott, semmi baja nem lesz a lányodnak...
Ezzel együtt én sem engedem a kutyámnak, hogy a számat nyalja, de sokan igen, és élnek vidáman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!