A Hill's mennyire jó táp?
Az állatorvosok szerint ez az egyik legjobb táp. Bár nagyon drága, de a címkét olvasva nem valami jó: gabonafélék, növényi fehérjekivonatok, olajok és zsírok, hús és állati származékok, stb....
De közben meg a macska és a kutya is sokkal jobban szereti a Hill's-t mint a prémium tápokat, amikben tényleg sok hús van (Acana, stb.). Ez miért van? Elolvastam a címkéket de sehol nem írták hogy ízfokozó vagy aroma lenne benne (a Hill's-ben).
Van nála jobb, de az nem az Acana.
Acanától egyre több kutya kap gyomorbevérzést stb, a túl magas fehérje miatt. Persze sokaknak bevált, ezen is, mint mindenen, megoszlanak a vélemények.
Én személy szerint egy úgy nevezett középkategóriát mondanék, tudod, az arany középút miatt.
Hogy egykét példát említsek: Brit Care, Happy Dog Supreme, Pro Plan.
Ugyan már, az állatorvosok nem a jó tápajánlásukról híresek. Mindig a méregdrága "orvosi" tápokat ajánlják (tisztelet a kivételnek). Hill's, Royal canin, Trovet...A Trovetnek az összetétele sincs a legtöbb helyen közzétéve, vajon miért?
Ezek is tele vannak gabonával, húst alig látnak, de azért 2-3x annyiba kerül, mint egy ugyanolyan összetételű, kevésbé "márkás" táp.
Öreg kutyámat egy ideig etettem Trovet gyógytáppal (vesebetegeknek valót), hát mit mondjak, az ár-érték aránya nem volt jó. Aztán váltottam a Happy dog vesekímélő tápjára, ami töredékébe kerül és még jobban is szerette/emésztette a kutya.
Íme, a Trovet:
Beltartalom:
Búza, disznózsír,baromfiliszt, kukorica, csirkemáj,rizs, cukorrépa pép, halolaj,vitaminok és ásványi anyagok.
Kb. 1400Ft/kg
És a Happy dog:
Kukorica, rizsliszt, burgonyaliszt, marhafaggyü, szárnyaszir, töpörtyű, húsliszt, melaszszelet, teljes tojáspor, májhidrolizátum, napraforgóolaj, malátacsíra, élesztő (szárított), répaliszt, lucernazöldliszt, repce, konyhasó.
Kb. 800Ft/kg
Hogy miért eszik jobban a Hill's tápot? Van benne valami olyan illat, amitől jobban bejön az állatoknak, ennyi.
Amúgy ezek a híresebb orvosi tápok elég gyatra összetételűek, a Hill's sima bárányosát most nézem, szója is van benne, jé. :D
Happy dog supreme sensible, Brit care, ezek simán jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!