Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hosszú szőrű kutyának kullancs...

Hosszú szőrű kutyának kullancs ellen ki mit használ mostanság?

Figyelt kérdés

Egy skótjuhász kutyám van kullancs nyakörvet nem használhat ugye mert nem hatásos elvileg hosszú szőrűre, bravectot használt most 2x viszont nem nagyon tetszik, hogy még új és nem sok adat van arról, hogy hosszútávon milyen. Sok helyre viszem túrázni és hemzsegnek a kullancsoktól.

eddig csak régi kérdéseket láttam erről (2010), de lehet csak rosszul kerestem és azóta jöttek újabbak is.

Pl a másik beadós nextgard spektra

vagy a cseppentősök közül is jöhet vélemény

oda is írhatná aki használja ezeket hogy túrázik e vagy csak otthon van a kutyájával és sétáltatás miatt adja a kutyunak a kullancs elleni dolgokat.

Előre is köszi a választ annak aki ír.

2017. aug. 23. 14:52
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszi a részletes válaszokat, nyugodtan írhattok még, eléggé érdekel ez a téma, kinek mi vált be, nem hittem volna hogy ennyien a bravecto/spectrát használják.
2017. aug. 23. 20:14
 12/17 anonim ***** válasza:
69%
Én is olvastam ezekről sok rosszat, de egyrészt a nyakörv, cseppek nem váltak be hosszú szőrnél (és azok is ugyan úgy terhelik a kutya szervezetét, veséjét, máját, mint a tabletták). Másrészt az állatorvosom szavait tudom idézni, hogy mit akarok, most egy beteg kutyát babézia, lyme miatt, vagy 10 év múlva a vivőanyagok miatt. De szintén csak az orvosom állítása, hogy mire ezeknek a hatása jelentkezne, addigra a kutyám már valószínűleg más miatt halott lesz.
2017. aug. 23. 20:23
 13/17 A kérdező kommentje:
12-es -- Hát végül is igaz, csak azon parázok hogy mennyi idő mire tönkreteszi a kutyut ezek a vegyszerek, azt feltételeztem eddig hogy 10 év alatti így az élettartam, de nem hangzik rosszul amit az a doki mond, kicsit megnyugtat, akár igaz akár nem :D
2017. aug. 23. 20:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem két skót juhászom van, és nagyon sokat túrázunk többfelé az országban, plusz csak a természetbe járunk sétálni is. Egyik nemsokára 6 éves, a másik 4,5 és még semmilyen kullancs által terjesztett betegségük sem volt :) Csak spot-ont használtam eddig. Azok közül pedig csak a fipronil tartalmúak váltak be. Advantix mellett pl állandóan tele voltak megszívott kullanccsal. A fipronilos spot-onok mellett csak riktán találok élő kullancsot bennük. Tablettákat én nem mertem még kipróbálni.
2017. aug. 24. 09:44
 15/17 A kérdező kommentje:
14-es -- Szia és a fiprolinosok közül miket próbáltál ki melyiknél maradtál?
2017. aug. 24. 21:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Kb az összeset próbáltam már, tök mindegy mi a spot-on neve, ha ugyanaz a tartalma, nekünk mindegyik ugyanolyan jó volt :) Attól függ, mikor melyik webáruházból rendelek. Jelenleg Fipromax van itthon.
2017. aug. 28. 13:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2017. szept. 3. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!