Foresto kiltix advantix vagy frontline bolhák és kullancsok ellen? És szívféreg ellen mit ajánlotok?
Szia
Scalibor nyakorvet hasznalunk, teljesen megvagyok elegedve vele
Merem ajanlani neked
Szia! Állatpatikàban dolgozom, tudok segíteni.
Attól függ hogy hol tartod a kutyàt, merre sétálsz vele. Ha csak udvarban tartod, semmi (illetve kis sétákkal), elég a nyakörv. Ezek közül a Foresto a legjobb. A Scalibor nem véd bolha ellen...
Viszont ha pl erdőbe, parkba, rétre jàrsz sétàlni, nem elèg a nyakörv, kell a csepp. A te felsoroltjaidból az Advantixot mondanàm, sajnos a Frontline hatóanyagàra (fipronil) már immunisak a ma élő bolhák-kullancsok. Esetleg ajànlanám még a Vectràt.
De manapsàg a legkorszerűbb bolha-kullancs irtó a Bravecto tabletta. Ennek ráadásul 3 hónapos a hatása szemben a Frontline-nal és társaival.
Szívféreg ellen is van spoton, Advocate a neve. (Meg azt hiszem a Strongold is, de abban nem vagyok biztos). Az Advocate jó bolha, szívféreg, tetü, fülatka, rühatka,demodex ellen.
Illetve féreghajtó tabletták közül a Milbemax és a Milprazon jó szívféregre.
Én most beszéltem meg ezt a dokival. Forestot nyakorvet kap a kutyám továbbra is. Jövő hónapban csinálunk egy szívféregtesztet és ha semmi gáz akkor azt mondta 3 havonta advocate cseppeket tegyünk rá és évente egy kontroll vérteszt.
Remélem nem lesz baj mert októberben kaptak már advocatet fülattka miatt és egyik áprilisi másik meg májusi születésű.
Amúgy a doki azt mondta védekezni nem lehet a szúnyogok ellen ahogy az emberek se tudnak hatékonyan... azok sajna csípnek ha kell ha nem... esetleg a fokhagyma tablettakkal lehet próbálkozni azt nem szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!