Ki mit használ kullancs ellen? Észre vettétek, hogy a Foresto már nem az igazi?
Szóval van egy 8 éves nagytestű kutyám. Régebben Scalibort használtuk, aztán áttértünk a Foresto-ra, de idén úgy vettem észre, hogy semmit nem ér! Szó szerint semmit! Régebben ha belement a kutyába a kullancs a Foresto mellet és megszívta magát, már döglött is meg, mindig mikor kiszedtem már döglött volt a kullancs. Idén nem így van!
Nem tudom mitévő legyek ..... Bravecto tudom, hogy jó, használtuk egyszer mikor mentünk a hegyekbe nyaralni, de májkárosító hatása miatt nem merem adni idős kutyusomnak.
Kinek mi vált be? Spot-onokat is használtunk régen, drágák és nem sokáig tart.
Első köszi a hozzászólást!
Második neked is köszi, erre amúgy én is gondoltam. Hogy nem a nyakörvvel van baj, hanem a kullancsok lettek immunisak rá.
Tavaly tavasszal több kullancsot is kiszedtem a foresto mellett az egyik kutyámból. A másik kutyámnak pedig ultrahangos kullancsriasztója volt, ami tökéletesen működött, de egy kicsit kényelmetlen volt, hogy így mindig ugyanabba a hámba kellett lennie(nem egyszerű mindig átrakosgatni) meg nem nagyon szabadott eláznia(pedig végigússza a nyarat) és ugye csak kullancs ellen jó.
Aztán áttértünk a bravectora. Ez jelenleg is tökéletesen funkcionál :) Viszont tényleg gázos, hogy elviekben károsítja a májat... de más megoldást jelenleg nem igen látok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!