Foresto mellett 2 kullancs a kutyában?
Elképzelhető simán sajnos, nekem ugyanez mellé tavaly sikerült is egy babéziát is összeszedni csóri kutyámmal, szerencsére az orvosok megmentették(BP, XXII ker.)
Azóta bravectót tömök bele, na ennek meg olvasom a májkárosító hatását...de emellett egy darab nem volt benne, naponta mi is visszük a rekettyésbe.
Jó még a piret-mix, olcsó is, amellett se nagyon ment bele kullancs, csak ragadt szegény kutya, meg büdös lett tőle.
Dehogy porlad, ez nem valami sci-fi. Csak elpusztul. De viszont az a szer nem tartja távol, csak megöli, ha vért szív.
Kérdezőnek: te is írod, tudod, egyik sem 100%-os. Belefuthattok egy olyan helybe, ahol nagyon sok a kullancs. Ha akarsz kiegészítést mellé használni, ne vegyszeres cseppet, hanem pl. próbáld séta előtt befújni valamivel, Neostomosant vagy illóolajok vízzel higított elegyét szokták így használni, vagy olvastam már hígított almaecetről is, de tehetsz rá geránium illóolajat is.
Forresto mellett és még más szereknél is belemegy a kullancs, csak éppen megdöglik. Ezért nem is tudja magát megszívni.
Ha megszívott kullancsot találtál, sajnos kevés a védelem a kutyádnak.
NexGard Spectra, mert a kullancs mellett, bolha és szívférgesség ellen is véd.
Szerintem elég az Advantix. Nekem is ezt javasolták valamelyik nap itt :)
Egyébként a Bravectot bevizsgálják, Németországban, mert nagyon sok a halálos eset....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!