A kutyánk nem akar bemenni a házába, valaki segítene, hogy vajon miért? Többi lent.
Csak nekem szúrt szemet, hogy 1 hónaposan került hozzátok? Egy kölyöknek min. 2 hónapos koráig az anyja mellett a helye. Na mindegy, ezen már nem lehet változtatni, és ítélkezni sem akarok, mert nem tudom mi okból került olyan korán hozzátok, csak ha esetleg majd lesz másik kutyátok, erre jobb odafigyelni.
Kérdésedre a válasz:
Én azzal kezdeném, hogy milyen az ideális kutyaház.
A bejárata olyan, hogy kúszva betudjon jutni a kutya, a belső mérete pedig akkora, hogy fel tudjon állni, megfordulni. Amennyiben ettől nagyobb, azt a testhőjével nem tudja felfűteni a téli napokon, és keveset ér a hideg ellen. Ha fűthető kutyaház, az más. Mindenképp szigetelt legyen. Télen az ajtó elé tanácsos egy lábtörlőt szegelni, hogy a meleg jobban bent maradjon, de ez még nem nagyon aktuális.
Lehet lábtörlőt, valami szövetet szegelni a kutyaház padlójára, de ez hideg, esős, havas idő esetén, ha átnedvesedik csak többet árt, mint használ. Nyáron, a melegben pedig nem szükséges szerintem, max egy vékony pléd, hogy puhább legyen.
Én azt mondanám, hogy próbáljátok meg máshová rakni, elfordítani a házat, lehet nem is magával az "épülettel" van problémája, hanem az elhelyezkedésével. Esetleg dobjatok bele neki egy olyan rongyot (régi póló, pulóver, sál) ami a gazdája (nem tudom a családotokból kihez ragaszkodik a legjobban) szagát "viseli".
Bármikor, amikor pozitív érdeklődést mutat a ház irányába (szagolgatja, ismerkedik vele) dicsérjétek meg nagyon, örüljetek neki, hogy ő is lássa, ez egy jó dolog. Játszatok vele a ház közelében, és amikor nagyon felspanolta magát a játékban, a játékot dobjátok be a házba, hogy menjen utána. Amikor belement dicsérjétek.
Nem érte valami trauma a házában? Bármi. Erővel kihúztátok belőle, valaki vizet priccolt be hozzá, valami megcsípte a házában, stb. Bármi apróság lehet, ami rossz volt neki, a nyugalmát megzavarta.
Vigyázni kell, a háza olyan hely legyen, ahova menekülhet, ami 100% védelem neki, ha ott van nem kell háborgatni. De mindegyik kutya más, van amelyik nem ennyire érzékeny.
Keressetek szakértőt/terapeuta/ aki a kutyák viselkedésével foglalkozik, akár on-line is van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!