Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért "utálja mindenki" a...

Miért "utálja mindenki" a kutya tenyésztőket?

Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 18:22
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek válaszolnék a kérdéseére: én skót juhászokat tenyésztek. (Én vagyok aki a hosszó szöveget írta).
2010. máj. 25. 08:40
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó előttinek: ez azért nem így va, hogy lessük a kutyát meg ilyenek, hogy kitalálunk valamit és akkor elhozzuk. Egyátalán nem. Csak mondjuk, amikor megyünk meglátogatni és látjuk rajta hogy a szőre foltokban nincs, kék-zöld a kutya, vagy annyira gondozatlan, hogy a bundája teljesen be van nemezesedve mint a pulijé, meg koszos, mocskor, rühes szegény, akkor felszólitjuk a gazdát, hogy hozza rendbe két héten belül a kutyát, s két hét múlva visszajövünk megnézni. Szerencsére eddig erre példa nem volt. Pusztán az állatvédelmi előírásokat tartatjuk be. Meg akkor is szólnánk, ha a kutya sebes lenne, vagy valami betegsége és nem vinnék, vagy hívnának neki orvost, meg ha nem kapná meg az oltásokat.

Azt, hogy milyen oltásokat kapjon meg a kutya az én írom elő. Sajnos már ezt kell tenni, mert ha nem akkor elképzelhető, hogy spórolásból még a veszettség ellenit sem adatnák be neki. Ugye természetesen a veszettségire kötelezem a gazdákat, meg a kombináltra. Eddig egyik sem ellenkezett. Ha nem tetszik neki, akkor ne vegyen kutyát, ennyi. Meg menhelyre sem lehet beadni őket, ugyanis ha nem tudja tovább tartani, akkor visszahozhatja a kutyát hozzám.

Kaja szempontjából avval etet amivel akar, természetesen az a kutya egészségét szolgálja. Senki nem mondja, hogy a gazdi Eukanubát, meg Royal Canint adjon a kutyájának, azt saját maga dönti el.Mellesleg én sem etetek Eukanubával, hanem a Brit tápot adom nekik.

Valamint láncra nem szabad a kutyát verni, ugye ezt is leszögezem a szerződésben. Nhogy azt gondolja valaki, hogy fingik egyet a kuyta aztán már megyünk és hozzuk el. Azért itt bizonyítékok kellenek, hogy erőszakban tartják, nem gondozzák, s amikor megvannak a bizonyítékok, akkor a szerződésre hivatkozva vásároljuk vissza akutyát, vagy vesszük el, a vétség sulyoságától függetlenül. Természetesen ha még a kutya élete veszélyben van, vagy megölték a kuytát akkor rendőrségi feljelentés. Ennyi.

2010. máj. 25. 08:54
 13/30 anonim ***** válasza:
függetlenül helyett függően
2010. máj. 25. 08:56
 14/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válszokat, eddig én sajnos nem is hallottam ilyenekről, hogy szaporítók, vgy csak nem tettem különbséget, de mostmár figyelek az ilynekre is!

Köszi mindenkinek a válszát!

2010. máj. 25. 16:15
 15/30 anonim ***** válasza:
34%
Én sem rajongok a tenyésztőkért,annak ellenére sem,hogy elismerem,hogy egy jó tenyésztőnek sok dolga van a kutyákkal,és anyagilag is megterhelő.Emiatt persze,ne essünk túl vagy sajnálkozásba,mert senki nem mondja nekik,hogy kötelező ezt csinálniuk!Szép dolog a fajtanemesítés,de azért amikor kb.100.000 ft.-ért kínálnak bizonyos fajtákat,nem hiszem,hogy nincs benne anyagi öröm.Más példa:Ismerősöm,tenyésztőtől vett egy kölyök kutyát,mint laikus bizott benne,és azt gondolta,hogy makk egészséges.Később kiderült,hogy a kutyája súlyos diszpláziás.Kérdem én,akkor hol a garancia?Honnan tudjuk biztosra,hogy egészséges kölyköt kapunk a drága pénzünkért?Más példa:Elősször,mi is tenyésztőtől akartunk kutyát venni,de beszéltünk egy párral (illedelmesen),és totál gizdák voltak,olyan benyomást keltettek,mintha mi teljessen hülyék lennénk,és mintha nekik kéne fizetniük,hogy mi elvisszük a kutyát.Volt olyan is,hogy tenyésztő hirdette a kutyáját,egy bizonyos összegért,és amikor felhívtuk,hogy megnéznénk a kutyát,akkor már rádobott az eredeti árra még 10.000ft. -ot,csak úgy.Tőle is elbúcsúztunk.Aztán abba maradtunk,hogy keresünk egy normális (nem ő a szaporító!!!) embert/kutyát,akin látszik,hogy sok szeretettel és odafigyeléssel neveli a kölyköket,és ellenőrizgetni sem akar minket.Így lett,egy gyönyörű,okos kiskutyánk,aki minden földi jót megkap.Ha meg ellenőrizni akar,akkor adja ingyen.Ha már fizetek érte,teljes mértékben az enyém,és amíg nem ártok neki,vagy az esetleges kölykeinek,addig senkinek semmi köze nincs hozzá,hogy miként tartom.Azt meg senki ne szabja meg,hogy ivartalanítom-e vagy sem.Benne van a pakliban,hogyha esetleg szép utódai lesznek a tenyésztő álltal ELADOTT kutyának,akkor én olcsóbban eladom a kiskutyákat,és így rontom az ő üzletüket.Amúgy ivartalanítva lesz,ez csak egy felvetés volt!Sokat számít,hogy ez az én döntésem,és nem szerződésbe szabja meg egy idegen.A szaporító egy harmadik ember,aki rosszul tartja a kutyáit,és tényleg csak az anyagiak miatt csinálja.Na,őket rühellem igazán!
2010. máj. 29. 17:46
 16/30 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó azért mert te meg még pár ember kifogtatok rosszakat, nem azt jelenti hogy az összes ilyen. Szerintem számold össze, nézd meg mennyit költenek a kutyákra és akkor meglátod hogy az a 100 ezer nem is olyan sok értük!

Ha valaki ért a kutyákhoz azt el kell fogadni. Gyerekes dolog azon problémázni hogy jaj én önálló vagyok senki ne szóljon a kutyám életébe..

2010. máj. 29. 17:56
 17/30 anonim ***** válasza:
23%
legutolsó: szerintem ez nem gyerekes. ha már kifizetem a teljes árat a kutyáért, akkor az legyen valóban az enyém, ne kelljen azon paráznom, hogy 3 hónap múlva jön a tenyésztő, akkor legyek vele kedves, jópofizzak, álljak ünneplőben és reméljem, hogy nem akarja elvinni a már megvásárolt és megszeretett kutyámat. Én nem is mernék kötődni rendesen egy olyan kutyához, akiről tudom, hogy bármikor visszavehetik. Az kb. olyan érzés lehet, mint amikor ideiglenesen van nálad a kutya - igyekszel nem nagyon megszeretni, mert tudod, hogy hamarosan új gazdihoz kerül. Az nagyon szar érzés.
2010. máj. 29. 19:00
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Számomra kifejezetten megnyugtató, ha a tenyésztő tartja a kapcsolatot velem. Ez nem rámenősséget jelent és nem ellenőrizgetést! Én nagyon örülök, hogy érdekli a kutya sorsa, akit ő tenyésztett, mert ez valóban azt mutatja, hogy a kutya is érdekli, nem csak a pénz. És örülök, ha bármi kérdésem van, akár nevelés, egészség, etetés, képzés, bármilyen témában, számíthatok a segítségére. A kutya elvétele sem úgy működik, hogy ő füttyent egyet, hogy nem tetszik x dolog és elveszi. Erre van a szerződés, amiben kitérnek arra, milyen esetekben veheti vissza. Az ivartalanítási kötelezettségről pedig annyit, hogy mikor megvettem a kutyát, pontosabban kiválasztottam, föl lett téve a kérdés, mit szeretnék vele, vannak-e tenyésztői ambícióim. Ennek függvényében mutatta meg, melyek azok a kölykök, amikben lát ilyen jellegű fantáziát és melyek azok, amelyeket hobbi vagy sport célra ajánl inkább. Mivel nekem hobbi kutya kellett, tenyészteni nem állt szándékomban, teljesen elfogadhatónak és normálisnak tartom az ivartalanítási kötelezettséget. Ha nem így akartam volna, akkor olyan kölyköt választottam volna és ő most mindenben támogatná a kutyám kiállítási és tenyész-karrierjét, segítene nekem.

Én úgy vagyok vele, hogy inkább kiadtam 100 ezer forintot, egyáltalán nem érzem ellenőrizgetésnek, és a szerződésben részletesen le van írva, mire kapok egészségügyi garanciát baj esetén. Sőt nagyon örülök, hogy tartjuk a kapcsolatot, mondhatni barátok vagyunk. Sokkal jobb ez így, mintha átvettem volna a kutyát, onnantól a tenyésztő magasról tenne rá, vajon mi van az általa tenyésztet kölyökkel és bármi gond vagy csak egy ártatlan kérdés esetén nem lenne kihez fordulnom megbízható tanácsért, segítségért.

Tehát szerintem tenyésztő és jó tenyésztő között tudni kell különbséget tenni, a törzskönyv és a kennelnév önmagában még kevés.

2010. máj. 29. 20:06
 19/30 Akiteki ***** válasza:
100%
Utolsó! Köszi a szuper választ, megspóroltál nekem negyed óra gépelést. :D Pont ilyeneket akartam írni.
2010. máj. 29. 20:08
 20/30 anonim ***** válasza:
69%
Te nem hiszem hogy igazi tenyésztőnél jártál. Ilyet az nem tesz hogy leellenőriz és visszeveszi ha nem tetszik a képes neki. Na persze ha rosszul tartod akkor érthető, de has nem tartod rosszul akkor miért is félsz? És olyanról sem hallottam aki megszab dolgokat, esetleg csak tanácsol.
2010. máj. 29. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!