Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért "utálja mindenki" a...

Miért "utálja mindenki" a kutya tenyésztőket?

Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 18:22
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
75%
Mert buták és tudatlanok az emberek plusz irigyek és azt hiszik a tenyésztő ebből gazdagszik meg, és felvágni akar a kutyáival meg sznobságból adja olyan drágán....
2010. máj. 24. 18:28
 2/30 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem "mindenki" utálja őket, csak általában azok az emberek, akiknek fogalmuk sincs róla, mit jelent a tenyésztés. Az egyszerű emberek egyébként keverik a tenyésztést és a szaporítást is!! :((
2010. máj. 24. 18:34
 3/30 A kérdező kommentje:
Szerintem is ez lehet a baj, a szaporítás és a tenyésztés nem ugyan az, és sokan ezt keverik, ezért a "harag"...
2010. máj. 24. 18:36
 4/30 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Kérdező!

Sajnos sok buta ember nagyképűnek tartja a tenyésztőket, mert úgy gondolják, hogy a tenésztő lehúzza anyagilag az embert, meg fölösleges, felfújt dolgokról ír szerződést. Ami persze nem igaz. Én is tenésztő vagyok. Szerencsére azért vannak normális kutyavásárlók.

Én is legalább 2-3 oldalas szerzőséseket szoktam írni, s csak a gazdajelölt szerződésben rögzítettek aláírása után kaphatja meg a kutyát. Aki meg nem tenyésztési céllal vásárol tőlem kuytát annak meg a szerződésben ivartalanítási kötelezettséget fogalmazok, meg, melynek a kuytus elvtele után egy hónapon belül eleget kell teniie, ezt keményen ellenőrzöm, nehogy szaporítók kezére kerüljön, valamint évente legalább egyszer a gazdinák láthatási lehetőséget kell biztosítania, hogy megnézzem megfelelően vannak e tartva a kutyák, minden előirt oltást megkapnak, nincsenek kis helyre zárva, láncra verve, s ilyen kor tüzetesen átvizsgálom a kuyták testét, az oltási könyvet elkérem ellenőrzésre. Eddig akik tőlem vettek kuytát, nem ellenezték ezt a dolgot, mindig együttműködők.

Hozzáteszem, én ha tehetném akkor bevezetném azt a rendszert, hogy csak törzskönyvezett kutyákat lehessen vásárolni, kemény ellenőrzés, és a kuyta életének nyomonkövetése mellett. Akárkinek nem is lehetne kutyát adni, csakis szigoró rosta után engedném, hogy az adott gazdajelült elvigye a kutyát. Igaz nálam már ez működi. Csakis szigoró elbeszélgetés után döntök, és személyesen közlöm, hogy Önöknek/ Önnek Én nem adok el soha az életbe kutyát. Az esetek többségében sajnos kénytelen vagyok eztmondani, mert a beszélgetés végére burkoltan is de kiderül, hogy csak megélhetési, pénzszerzési célra akarja a kutyát, szaporítani szeretné, meg sokan könyörögnek, hogy tk nélkül adjam a kutyát. A hozzám jövő 10 vásárlóból 8 ilyen sajnos, a többi kettő beszületes, vagy tenyésztő, vagy nem tenyésztő. De így is mindig elkelnek a kutyáim. Igaz nálam ritkábban vannak almok, hiszen én a fajta tökéletesítésére törekszek, nem pedig a mennyiségre.

Hát ez van. Nem tudom miért kell ezért utálni a tenyésztőket, akiknek a fajták védelme, gondozása és nemesítése köszönhető.

2010. máj. 24. 18:46
 5/30 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Milyen kutyusokat tenyészetesz?
2010. máj. 24. 18:51
 6/30 anonim ***** válasza:
74%
Én meg a szaproítókat, a felelőtleneket, a tudatlanokat, meg az egyszeri hobbi almosokat utálom. Meggyőződésem, hogy akik a tenyésztőket utálják, tudatlanok és fogalmuk sincsen arról, valójában mi is a tenyésztés. És én is úgy látom, hogy a kutyavásárlók legalább 80 %-a a vásárláskor nincsen ezzel az egésszel tisztában. Van aki nem is lesz soha, egy részük pedig csak később. Az, aki az első kutyáját tudatosan jó helyről veszi, nagyon kevés sajnos. :(
2010. máj. 24. 19:37
 7/30 Akiteki ***** válasza:
72%

A tenyésztőket csak a szaporítók utálják.

Erre meg büszkék vagyunk.

2010. máj. 24. 20:11
 8/30 anonim ***** válasza:
80%
Az a baj, hogy sokkal több szaporító van, mint rendes tenyésztő. A laikus nem tud köztük különbséget tenni, csak ha ordító a különbség. Ráadásul ismerek aranykoszorús tenyésztőt, aki árul olyan kutyákat is törzskönyvvel, akiknek örökletes betegségük van és ideggyengék is. Ha ez nem szaporítás, akkor mi az? Szóval nálunk egybemosódnak a határok a tenyésztők nagy része és a szaporítók között, ezért számomra már idegesítő nyomozói munkát végezni, hogy ki ez és ki az...
2010. máj. 24. 20:37
 9/30 Akiteki ***** válasza:
46%
Az aranykoszorús tenyésztői cím már mond valamit. Azt, hogy rengeteg kutya született nála. Onnan sosem vennék.
2010. máj. 24. 21:10
 10/30 anonim ***** válasza:
49%
Erről az ellenőrzésről, amit a tenyésztő írt: nehéz dolog ez. Pl. lehet, hogy a tenyésztő mondjuk Eukanubával etet, én meg inkább Royal Caninnal etetnék, és akkor visszaveszi a kutyát, ha ez nem tetszik neki? Vagy mondjuk a kutya nem tud láb mellett sétálni, akkor a tenyésztő azt mondja, hogy neveletlen, és visszaveszem? Vagy mondjuk épp valami miatt kevés pénzünk lesz, és a kutya csak rizst kap meg csirkeaprólékot meg sárgarépát, és akkor baj lesz, ha nem táppal etetem? Én legalkábbis midnig félnék, hogy mit talál ki a tenyésztő, ami nem tetszik neki, és akkor vissza akarja venni a kutyát. Az meg, hogy kizárólag úgy neveljem a kutyámat, ahogy a tenyésztő mondja, csak azzal a táppal etessem, meg úgy legyen nevelve, ahogy a tenyésztőnek tetszik, akkor meg talán már nem is érezném úgy, hogy az én kutyám. (Konkrát példa: a kutyám tenyésztőjének nagyon nem teszett, hogy Orijen tápot vettem a kutyának, szerinte az nem jó, és komoly vitánk volt ebből - szerencsére nem volt olyan a szerződésben, hogy emiatt visszaveheti.)
2010. máj. 24. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!