A kutyám nagyon agresszív más kutyákkal, hogyan szoktathatom le erről?
4 éves,középtermetű, kan kutyus. Azt tudni kell h kenelben volt egy másik kutyával,vele néha összekaptak.A másik kutyit el kellett altatni...Van még egy kutyám de ö szabadon van ,mivel nem lehet vele összetenni,egyből nekitámad.(a szabadon lévő kutya egyáltalán nem agresszív más kutyákkal)
a sétáltatás is nehézkes mivel,ha meglát más kutyák folyamatosan rángat.
Próbáltuk már együtt sétáltatni a másik kutyával,van hogy teljesen nyugodtan ment mellette ,volt hogy egyáltalán nem lehetett öket sétáltatni folyamatosan támadt...(ilyenkor: folytónyakörv,visszarántás ,"nem"... se segít semmit...,szinte igy elborul az agya)
Aki tud valami hasznos tippet írja le,szeretném ha együtt játszhatna a kutyival,nem kéne egyedül lennie:)na meg sétáltatás is élvezetesebb lenne mindkettőnknek...
bocsi hogy hosszú lett
Szerintem elég komlex problémával állsz szemben. Mivel nem ismerlek sem téged, sem a kutyát, sem a körülményeket, így csak feltételezni tudom, hogy rangsorproblémával, dominanciával és szocializációs hiányosságokkal állsz szemben. Mindezekből következően nem is lehet interneten keresztül konkrétumokat mondani. Látni kellene, milyen a kutyával a kapcsolatod. Milyen a kutya kapcsolata amúgy a többi kutyával, a balhék hogyan kezdődnek, melyik provokál, a másik hogyan reagál és hogyan reagálsz ilyenkor te magad. Összetett dolog. Csak ezek ismeretében lehetne választ adni. Továbbá úgy gondolom, a probléma jellegéből nem is igazán írásbeli segítségre lenne szükség, hanem arra, hogy személyesen megmutassák neked, mit tegyél ill. személyesen, a problémás szituációt előidézve mondják el neked, hogy te magad mit tégy. Így egy kívülről irányított, de magad által megoldott szituációval kapnál egy olyan lökést, ami segítene abban, hogy kezelni tudd a helyzeteket. Én is a kutyaiskolát, kiképzőt javasolnám, mindenképpen elő-szocializációs tréninggel, amit először is otthon kezdenék el, majd idegen környezetben, pl. iskolán.
Javaslom, keress fel egy házhoz is kijáró kiképzőt és ha kell, akkor ne restellj 20-30 km utazni egy jó kutyaiskolába. Enélkül nem lesz könnyű dolgod, bár ez az én véleményem.
igen,már arra is gondoltunk,hátha akkor nem lesz olyan agresszív a többiekkel.
Ha az se segít akkor kutyasuli:)
igen,én se úgy írtam hogy nem lesz agresszív,csak hogy hátha nem lesz olyan agresszív.köszönöm a válaszaitokat!
ma sétáltam vele egy jót és nem is volt olyan vészes,jött szépen mellettem,1x-2x rántotta meg a pórázt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!