A westie okos kutya?
1000€-ért
Utána olvastam a fajtának, tapasztalat érdekelne gazdiktól.
Igen.
Tegyük fel, hogy jó tenyésztőtől veszed.
Mivel terrier, sportolásra és engedelmességi feladatokra is kiváló. Azt viszont ne várd el, hogy magától, non-stop a te óhajaidat fogja lesni.
A terrierek makacsak, a saját fejük után szeretnek menni és határozott nevelést, kezelést igényelnek, különben simán letojják a gazdit. :) Viszont szívesen dolgoznak, ha mgmutatod, mit vársz el és kellően motiválod őket. Viszont ha lelkileg nem vagy elég erős, képtelen vagy fegyelmezni és nyugodtan kezelni a kutyát, akkor pokollá tudják tenni az életedet. :D (Ezt azért írom le, mert sokan totál kikészülnek, mikor egy nehezebb esetet fognak ki és becsődöl a finomkodó gyugyugyu nevelés. :D)
Nekem több ismerősöm is ilyen fajtát tart/tartott, nincs velük semmi probléma. Kicsit nagy az arcuk, szeretnek kakaskodni nagyobb kutyákkal, meg hallatni a hangjukat, de ezek mind olyan dolgok, amiket simán lehet kontrollálni, ha tudod, hogy hass a kutyára.
Szerintem arra a célra, amire neked kell, jó ez a fajta, viszont nem fog nyugton heverészni naphosszat a kanapén, mint egy agár, szóval aktívabb életmódhoz illik és a sport az legyen rendszeres! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!