Mi lehet ez a csomó a kutyám nyakán?
Két kérdésem van:
1. Mit gondolsz, erre az oldalra csak és kizárólag magasan kvalifikált állatorvos tanoncok járnak, akik alig várják, hogy távdiagnosztizálják az állatok problémáit?
2. Ha tele is lenne ilyen emberekkel az oldal, mindenféle bővebb konzisztencia-leírás hiányában és vizualizáció hiányában mégis hogy gondolod ezen távdiagnosztika kivitelezését?
AZ én kutyámon is szoktam találni csomókat, elmúlnak egy idő után.
Igen, lehet zsírcsomó is, előfordul, hogy csak később múlik el, vagy soha. De attól is kialakulhat, ha beüti azt a testrészét valahova.
Így a leírtak alapján lipóma, fibróma vagy ateróma is lehet. Aggodalomra nincs ok, ezek mind jóindulatú bőrdaganatok, idősödő kutyáknál természetes az előfordulásuk.
A baj akkor van, ha egyre növekszik a csomó, mert akkor felmerül a rosszindulatú daganat gyanúja, ebben az esetben érdemes állatorvost felkeresni az ügyben, aki, ha úgy ítéli meg, kioperálja, majd elküldi laborra a daganatot.
Szerintem nem komoly, ne aggódj. Minden jót a kutyusnak!
Üdv:
egy állatorvos tanonc, a távdiagnosztikájával...
Nagyon szépen köszönöm a második hozzászólótól a kedves és megnyugtató választ!
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!