A kutyám nyakán nőtt egy nagy csomó alul az állkapcsa körül és ma kifakadt egy egy centis lyukkal a közepén. Mi lehet ez?
A kutyámnak kb. 3 napja megjelent egy csomó, olyan daganatszerűa nyakán az állkapcsa altt. A csomónagyon gyorsan nőtt, míg tegnapra teniszlabda nagyságú lett és ma kifakadt. Szépen kitisztogattam neki a sebet, de a közepén, ahol kijött a gennyes, véres trutyi egy 1 cm-es lyuk maradt, ami nem zár össze. Mi lehet a baja a kutyusnak?
(Állatorvoshoz nem vihetem el, mert nincs 4 éve oltatva és nincs is pénzem rá.)
Tályog.
Oltatni pedig kötelező. Ha nincs évente 3-4 ezer Ft-ot legalább a kötelező oltásra, akkor keress neki másik gazdát, mert így törvényt szegsz. Valamint ennyire felelőtlenül nem szabad állatot tartani.
majd az állatorvos megmondja.
nem értem, miért tartasz kutyát, ha arra nincs pénzed, hogy a kötelező oltásokat beadasd.
1) Nézz utána a neten a tályognak.
2)Miért vállaltál kutyát, ha nem tudod eltartani?
Értem én, hogy egy ember szereti a kutyákat, DE a kutyatartás nem habostorta. Pénzköltéssel is jár, bizony ám. A kutyának is lehetnek betegségei, ő sem valami pajzs a vírusokkal szemben, ezért vannak oltások. Spórolj, vagy csinálj valamit, de ne hanyagold el ilyen szinten a kutyádat.
Anno hoztam el valakitől 5 éves kutyát, aki életében nem látott orvost, megkapta az első oltásait, de ez volt a legkisebb baja az oltáshiány miatt.
A kérdésedre.. most ha rajtad lenne ez, akkor te is otthon kezelgetnéd, hátha le kell egyszer amputálni?
Tényleg add örökbe a kutyát, és tarts plüssállatot.
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy mit eszik..
Ha semmiképpen nem viszed orvoshoz, talán szerencséje lesz a kutyádnak és rendbe jön.
Veszel Betadin oldatot és egy közepes fecskendőt. // talán erre lesz pénzed//
Minden nap kinyomkodod a tályogot és befecskendezel a Betadinból jócskán. Majd Betadinos gézlappal lefeded és bekötöd.
Amíg gennyes váladék jön a lyukból, nem szabad, hogy bezáródjon.
Keress fel egy helyi állatvédő szervezetet és kérj segítséget a kutyádnak. Ha még nem lenne elég baja, majd lehet neki egy jó kis fertőzése a nyitott sebtől, aztán vérmérgezésben kínok között elpusztulhat. Még az oltások hiánya a legkisebb probléma.
Remélem, tudod, hogy ez is az állatkínzás kategória. Nem kötelező kutyát tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!