Kiskutya tulajdonosok! Szerintetek az 5 hetes kiskutyát lehet tanítani? Meg lenne még pár kérdésem (? )
Szóval tegnap kaptam meg életem első kutyusát, szombaton lesz 5 hetes. Gondolom most azért szeret harapdálni, mert most jön a foga? Erről hogy tudom leszoktatni?
Meg az oltásokat mikor kell kezdeni? Illetve mit ehet?
Válaszokat várom!
14/L
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ennek a kiskutyának még az anyja és testvérei mellett van a helye. Engedték ilyen fiatalon elhozni?! 8 hetes kora előtt nem szabad! Egy 5 hetes ( csak szombaton lesz az!!!) még szopik!
Nem is tudom mit mondjak, nem sértésből, de utána kellett volna nézni, mikor lehet elhozni, mit ehet, meg ilyenek.... :( Most már nem tudod visszavinni, ugye?
Ahogy az első is írja, 8 hetes koráig még az anyja mellett lenne a helye, ebből még később sok problémátok lesz. Hiszen az anyjától sok dolgot még most tanulna, amit ti nem tudtok neki megtanítani.
Féregtelenítőt már most kapnia kell, egy hét múlva jön az első oltása. Az ajánlott oltási program minden dokinál más. Nálunk kéthetente: Parvo, parvo ismétlő, kombinált, kombinált ismétlő, veszettség elleni. Ezután mindenképp kutyaovi, mivel túl korán hoztátok el!
Kaja eleinte az, amit korábban kapott. Ebben a korban még áztatott kölyöktáp, folyamatosan átállva szárazra. Most még napi háromszor. Ha másik tápra akarsz átállni, azt is fokozatosan adagold ahhoz, amit eddig kapott!
Friss víz mindig legyen előtte! Kezdheted tanítgatni, de ebben a korban csodát ne várj tőle!
Teljesen mindegy honnan hoztátok vigyétek vissza!
Főleg , hogy kuvasz keverék. Most fogja megtanulni , hogy hogyan kell viselkedni,hogyan kell harapni úgy hogy ne fájjon. Ez egy iszonyu kicsi kutya.
Ha meg nem hiszitek vissza , akkor kölyök kutya tapszerrel etessetek, meg vízbe aztatott száraz táppal.
Még az a szemét is , aki kidobta az általunk megtalált kiskutyát, megvárta míg 6-7 hetes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!