Kiskutya tulajdonosok! Egy kis segítséget kaphatok? (bővebben lent)
Sikkants fel, hangosan és élesen.
Így jelzik a kölykök is egymásnak, ha a testvérük durván játszik.
1. hatalmasat kiálts fel, kapd el a kezed, és hagyd ott.
2. rakd a lábát a szájába, és nyomd össze az orrát, hogy érezze a saját harapását.
Nálunk a második vált be.
Köszönöm az eddigi válaszokat, még szívesen várok többet, hogy minél többet ki tudjunk próbálni!
Illetve, mielőtt jönnének a rosszmájúak, eszem ágában sincs eladni a kutyát, idézve más ilyesféle kérdések alatti válaszokból, hogy mert "nem bírom elviselni ezt a velejáróját". Amondó vagyok, hogy egy kiskutyát igenis meg lehet tanítani arra, hogy tudja meddig vagyok játékpartner, és mikor volt durva. Ebben kérek segítséget, nem tanácsokat, hogy adjam el! Ezeket kerüljük :)
Olvass vissza kérdések között, ez itt talán a leggyakrabban feltett kérdés, milliónyiszor írtunk, írtak már rá sok választ.
Nekem ugyan nem volt angol bulldogom, nem is kéne, de egy barátnőmnek igen. Az is ilyen volt kölyökként, gyakorlatilag kezelhetetlen volt, míg fel nem nőtt. De élete végéig olyan volt, mint aki gyengeelméjű (lehet, az is volt, pedig tk-s, baromi drága kutya volt).
Azt akartam ebből kihozni, hogy a tenyésztő javasolta annak idején, hogy szoktassa a gazdi szobakennelbe, és oda tegye be, ha nagyon bepörög. Nem tudom, ez jó módszer-e ennél a fajtánál, mert végül nem lett kipróbálva.
Korán lett elhozva, ha marad még 1-2 hetet az anyja mellett, akkor ő megtanítja neki, hogy hol a határ a játékban. Így most ez a Te dolgod lesz, hogy megértesd vele.
Ha erősen harap, akkor sikkants föl és fejezd be a vele való foglalkozást egy rövid időre. Egy kiskutyának kb. ez a legnagyobb büntetés, ha a játszópajti, a gazdi otthagyja őt. Gyorsan megtanulja összekapcsolni, hogy miért is zárják őt ki a falkából.
Köszönöm a továbbiakat is!
Utolsónak: Sajnos az anyját eladták jóval azelőtt, hogy én elhoztam volna, így hiába hoztam volna később.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!