Brit Premium vagy Brit Care? Tapasztalatok? Vélemények?
A kutyám nagytestű, csirkeallergiás, ezt a két tápot néztem ki neki.
Összetevők alapján nekem mindkettő tetszik, talán a Care a 38°%-os szárított hússal egy kicsit jobban. Viszont ott nem sok egy kicsit a 26%-os fehérjetartalom? A kérdésem még az lenne, hogy aki ezzel etet, annak bevált? Esetleg negatív tapasztalataitok vannak róla? Sok pozitívat olvastam, de néhányan egyenesen silánynak nevezik a tápot.
Esetleg ha van valakinek a Josera Optiness tápjával kapcsolatos tapasztalatai, azt is szívesen fogadom! Előre is köszönöm a válaszokat!
Britről tudok nyilatkozni.
Álatlánosságban elmondható, hogy a márkának nagyon leromlott a minősége az utóbbi években és ezt nem csak én vettem észre. A Brit premium silány, a Brit care sokkal jobb.
Brit premium. Egyáltalán nem nagy szám, a 41% csirkehús jól hangzik, de az a nyers formája, ebből még tápgyártás folyamán elvonják a vizet, tehát marad...12% hústartalom a száraztápban. Tartalmaz kukoricát...búzát(!). Barátnőm etetett vele. (Mármint nem engem, hanem a kutyáit. :D) A táp szaga egyre kellemetlenebb lett az évek során. Nem volt ritka, hogy bőőőven lejárati időn belül már avas volt a csomagolásban a táp, de nagyon. Sok tőle a kaki, többet kell adni szintentartáshoz a csomagoláson feltüntetettnél (1,5x-es adagot, kb.).
Brit care. Bárányosat etettem egy ideig, de ennek is romlott a minősége, más lett a szaga (nem kellemetlen, de elég jó orrom van és más, na).
Én régen kedveltem a Brit care-t, most már nem merek venni, mást kap a kutya.
1. válaszoló vagyok.
Most látom, hogy a kutyád csirkeallergiás. A Brit care bárányos tartalmaz csirkezsírt, ez gond lehet, ha nem csak a fehérjére, de a zsírra is érzékeny. :/
Az én kutyám egy jó ideje Happy dog supreme Irlandot eszik (nyulas-lazacos), néha Karibikot (tengeri halas), mindkettő kifejezetten érzékeny emésztésre, szőr-és bőrproblémákra van.
A tengeri halas elég drága (ebben nincs semmi csirke), a nyulasnak reálisabb az ára (ebben viszont szintén van csirkezsír). A kutya toronymagasan ezeket szereti a legjobban az eddig próbált tápok közül.
Tudom, hogy nem erre a márkára vonatkozott a kérdés, de jó alternatíva lehet a kutyádnak és könnyebben is beszerezhető, mint a Brit care (abból sokszor készlethiány van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!