Kedvencetek min alszik ha bent van?
Kezdő vagyok a bent tartós dolgokban és most kéne valami normális fekhely 3 kutyának meg 1 macskának! Az ilyen pokróc, törülköző nem jött be, mert egyik kutyám már öreg és nem túl puha neki, no meg képtelen vagyok rendesen kimosni. Viszont elgondolkoztam, hogy ugye most itt a 4 állat, mag egyszer majd szeretnék másik kutyát, lehet hogy nagytestűt, meg másik macskát is... De akkor az egész lakás tele lesz fekhelyekkel? Vagy hogy néz ki ha pl mindegyiknek másmilyet veszek? Hogy csinálja ezt akinek sok kutyája van? Pl kutyatenyésztő?
A másik meg hogy egy nagy fekhely, vagy 3 kisebb? Hogy olcsóbb, hogy néz ki normálisabban?
Szerintetek a műagyag fekhely nem ronda nagyon? Olyat néztem ki, mert könnyű tisztítani, meg ennyi állatnak nem tudok 20-30 ezerért csinos, szőrös, puha ágyakat venni...
Szia!
A futószönyegen, a saját foteljében, babzsák puffon amin van egy kisebb méretü kutyafekhely(kisebb mint ami neki lenne való, de hát ezt szereti) és azon fekszik,igy nem lóg le a földre a feje. Váltogatja, hogy hol alszik.
Amikor még az anyukámnál laktunk, akkor a konyhában aludtak a cica meg a kutyám. A cica a kutyám nagyméretü helyén, a kutyám a cicáknak való kisebb méretün.(IKEA-s fekhely mind a kettö.)
Az enyém egy régi párnán alszik. A huzat is olyan, hogy mi már nem használjuk. De a kutyus (beagle) elfér rajta, puha is , vastag is.
Bárhova letesszük, lekuporodik és alszik. Szerintem ez praktikus és olcsó megoldás. Ha szobatiszták az állatok, csak havonta 1x-2x kell a huzatot kimosni.
Én úgy tudom, hogy tenyésztőnél mindenkinek van külön kennelje (amiben kocsiban is utaznak), és ezekben alszanak, mintha ól lenne, nyitott ajtóval, és mindenkinek van bent saját pokróca. Nekem csak egy van, neki van ilyen ikeás kutyaágya: [link] ez szerintem nem vészesen drága, viszont puha, bele lehet kuckózni összegömbölyödve, és ki is tud terülni benne, van karimája, az fontos, hogy neki tudjon dőlni. Igazából a tisztántartása meg annyi, hogy mikor takarítok, akkor ezt is átporszívózom, és mikor kutyát fürdetek, akkor ezt bedobom a mosógépbe 60 fokra, esetleg egy kis fertőtlenítőt is teszek bele. Elég jól bírják a gyűrődést, az előző kb két évig húzta, a kutya nagyon bánta, hogy lecseréltem, de már le kellett :)
Szerintem ilyesmiket vegyél, hogy hányat azt meg talán úgy tudnád eldönteni, ha megfigyelnéd, hogy amúgy hogy alszanak. Ha az egyikük öreg, neki mindenképpen vennék sajátot, de alapvetően jó, ha mindenkinek meg van a maga helye, ahova elhúzódhat, amit bevédhet, amit a többiek tiszteletben tartanak. De ha a két fiatalabb amúgy összebújva alszik, akkor lehet, hogy elég nekik.
Hát elég érdekes lenne ha a ház tele lenne ketrecekkel pl ha valaki nagytestű kutyákat tenyészt. Mert ugye manapság divat bent tartani.
Amúgy ők ott alszanak ahol mondom, nem védenek semmit, összebújnak szívesen ha kell. Nem olyan fajták akik dominálnának egymással meg szigorúan is vannak fogva.
De a műanyag fekhelyről mit gondoltok?
Ahogy nézem ebből az ikeásból nincs akkora ami elég lenne nekik. Ha meg 3-at veszek az elég drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!