A kutyám egybe nyeli le azt az ételt, amit adunk neki. Mit csináljak, hogy megrágja jól?
Figyelt kérdés
2017. júl. 10. 11:31
11/12 anonim válasza:
Írtak már előttem okosságokat néhánan, akik nem lógták el a biológiaórákat :) Egy dolog viszont kimaradt: a természetben az evés luxus. A kutyafélék is viszonylag ritkán (nehezen) jutnak zsákmányhoz, ráadásul még akkor is meg kell küzdeni érte (a fajtársakkal), ha már sikerült elejteni. Ezért aztán habzsolnak, és iszonyú mennyiségű kaját tudnak "betárazni" (egy farkas pl. akár 10 kg húst is). Viszont nagyon gyakori, hogy később, nyugisabb körülmények között, visszaöklendezik és elássák.
Nem tudom, milyen "márkájú" kutyád van, és milyenek a körülmények; talán, ha nyugisan, egyedül ehet, és ha tudja, h utána jön a szieszta, talán alábbhagy, de sztem kicsi az esélye: fajta- és temperamentumfüggő (is).
12/12 anonim válasza:
A habzsolás fajtaszokás 9is. Én még nem találkoztam, vagy hallottam olyan labradorról amelyik ne habzsolt volna. És annyit, amennyi belé fér. Kb. háromszor annyit amennyi az adagja. Nem véletlenül adják meg az testsúlykilónkénti adagját (na persze csak a "mesterséges" tápok). A moslékra (értsd ételmaradék) nyilván nem tudod megadni. Ha nem akarod, hogy elhízzon, érdemes betartani. A heti egy "diétás nap" kötelező (csak víz), ha jó kondiban akarod tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!