Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám egybe nyeli le azt...

A kutyám egybe nyeli le azt az ételt, amit adunk neki. Mit csináljak, hogy megrágja jól?

Figyelt kérdés
2017. júl. 10. 11:31
1 2
 1/12 anonim válasza:
0%
Szerintem, vágjátok össze neki, pépesítsétek, nehogy valami baja essen!
2017. júl. 10. 11:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Mit kap enni?
2017. júl. 10. 11:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Annyit pontosítanék, hogy egyben nyeli le, nem egybe.

És az apróra darabolás lehet a megfelelő módszer, ahogy előttem is írták.

2017. júl. 10. 11:48
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Ugye már vagy annyi idős, hogy az általános isiben már tanultál valamennyi biológiát ? A kutyaféle ragadozóknak, mint annyi más ragadozónak? nincsenek rágófogaik, csak tépőfogaik. Ennek megfelelően nem tudnak rágni, mert fogazatuk erre nem alkalmas, csak a kitépett (szájába került anyagot egyben képes lenyelni (rágás nélkül). A kutyád normálisan működik......
2017. júl. 10. 11:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Nagyon jókat írtatok!! Megfogadom a tanácsokat.
2017. júl. 10. 13:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Kap kutyaszalámit, kutyaeledelt, csontot, de azt jó megrágja. Meg ilyesmiket.
2017. júl. 10. 13:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A kutya fogazata a ragadozókra jellemző. Erős hegyes fogai tépésre, szaggatásra, darabolásra vannak tervezve, rágásra, őrlésre nem alkalmasak. Az álkapcsuk óriásira tud nyílni annak érdekében, hogy akár nagyméretű hús és csontdarabokat is be tudjanak falni. Az álkapocs oldalirányban nem tud mozogni, így képtelen például a növényi anyagok megőrlésére. A kutya felfalja, nem rágja az ételét. Ez ősi, ösztönös viselkedés, hogy minél rövidebb idő alatt, minél nagyobb mennyiséget tudjon elfogyasztani a zsákmányból.

A másik ok az, hogy a kutya nyála nem tartalmazza például azokat az emésztőenzimeket, amelyek az emberi nyálban megtalálhatóak. Kevesebb az ízlelőbimbójuk is, hiszen alapvetően az ízlelésnek nem volt szerepe az életükben.

Ugyanakkor a kutya gyomra sokkal több savat tartalmaz (a pH értéke 1, szemben az ember 5-ös érték feletti pH értékével), így az emésztés igazán csak a gyomorban kezdődik el.

Ha legközelebb azt látod, hogy kutyád falja az ételt, nincs semmi gond, mindez csak azt mutatja, milyen erős ösztönökkel rendelkezik.

2017. júl. 10. 14:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia gondolom arra gondoltál mert félsz hogy bélcsvarodása lesz, én láttam egy olyan trükköt hogy valaki teniszlabdát rak bele a táljába hpgy ne tudja az egészet rögtön befalni. Nem próbáltam még mert nálunk nincs ilyen gond, de lehet beválik. Ha ez sem válik be akkor talán mindig kevesebbet kéne adni neki hogy normális mennyiség jusson a beleibe, még annyit tudsz tenni hogy kaja után nem futkározhat egy óráig maradjon nyugton de a kutyáknál ez alapszabály. Javítsatok ki ha rosszul tudom.
2017. júl. 10. 14:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Az enyém is csinál ilyet úgy érte hogy pl a kekszet betömi semmit nem rágrajta aztán felköhögi de ha szólók neki hogy ,,megrágni ki fogja?,, akkor megrágja ( ne kérdezd hogy tanulta meg de hallgat rá). Vannak habzsolás elleni tálak, evés után nem szabad futkároznia meg szerintem ha párszor köhög miatta vagy vissza hánya rájön hogy megkéne kicsit rágni (ha nem is ugy mint mi emberek de kutyához képest)
2017. júl. 12. 19:14
 10/12 anonim ***** válasza:
A ragadozó "szokásról" már sokan írtak. Így igaz. Ám nem minden kutya habzsol. Fajtától is függ. Két 3 hónapos picike volt nálunk fél évig. Egy leonbergi és egy labrador. Kb ugyanannyi eledelt a labrador 10 másodperc (!) alatt befalt, míg a leonberginek jó 5 percbe beletelt. Még annyit: az étel mennyisége nem okoz bélcsavarodást!
2017. júl. 13. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!