Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az hogy a sok....

Miért van az hogy a sok. állatvédő, nem tanácsot ad hanem csak okoskodik?

Figyelt kérdés
Miért ne pároztassam a kutyámat? És még én vAGYOK AZ ÖNZŐ?
2010. máj. 21. 09:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne pároztasd a kutyádat, mert ez ellenkezik a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének tenyésztési szabályzatával. Miszerint pároztatni csak törzskönyvvel rendelkező, megfelelő fizikai kondícióban és korban lévő, a fajtajelleget hordozó, jó idegrendszerű kutyát szabad.

Ez nem okoskodás, ez tény. Addig örüljön a sok szaporító, amíg nincs erről törvény és nem büntetik meg a sok selejtes kutyát gyártó tudatlan barmot.

2010. máj. 21. 12:40
 22/34 anonim ***** válasza:
81%

12:30 OTT A PONT !!!

A szomszédék most sírnak rínak mert a kutyájuknak ÉN vettem észre hogy kb. öklömnyi daganata van ! Azt is az élet adta neki, nem de bár?? Azért tette fel a kérdező ezt a kérdést mert Ő bizony unatkozik , és veszekedés akart elinditani, és sikerült neki! DE még mindig többen vagyunk felelős állattartók mint TI !!

Én szinte minden délután és hétvégén kint vagyok a menhelyen , megyünk hogy "befogjunk" a kivert kutyákat .... stb! Attól hogy TI itt okosnak érzitek magatokat , még nem biztos hogy azok is vagytok ;)

Az isten adta , a mamámnak 1 melle van , mert 3x műtötték 4x re le kellett venni neki, aztán a nagynényémnet ki kellett pakolni .... ! Milyen érdekes.

Azért akarod pároztatni a kutyád mert pénzt látsz benne, nem szereted, nem jót akarsz neki , hanem azt hiszed ebből majd megtudsz élni , de ebben tévedsz !

Majd meglátod !

2010. máj. 21. 12:41
 23/34 anonim ***** válasza:
89%
12:21-es, igazad van, az emlődaganat és a gennyes méhgyulladás is a természetes biológiai folyamat. Nem is biztos, hogy minden kutyánál előfordul, de ha mégis, akkor az így járt, és évekkel kevesebb ideig él, mintha eleve meg sem lenne az a szerve, ami megbetegedett. Nem kell minden kutyát ivartalanítani, de ha egy kutyától eleve nem akar a gazdája utódot, akkor mi értelme van megtartani azt a szervet, amely később a halálát okozhatja? Annak külön örülünk, hogy a te kutyáidnak MÉG semmi bajuk és reméljük, hogy így is marad! Mindenesetre azért nem árt, ha elkezded gyűjtögetni a tízezreket, mert ha mégis beüt a baj, akkor az állatorvost nem fogja meghatni, hogy nincs pénzed a műtétre.
2010. máj. 21. 12:43
 24/34 anonim ***** válasza:
87%

Ismerős,9 éves kutyát nagyon hamarosan el kell altatni emlődaganat+áttétei miatt.

A gazdája zokog és a fejét veri a falba,hogy miért kellett nekik az a bizonyos "egyszer szülnie kell"alom,miért nem ivartalaníttatták a kutyát.

2010. máj. 21. 13:42
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Önző vagy,igen.Az állatvédők vért izzadnak azért,hogy akár egyetlen kutyát is meg tudjanak menteni.Az egyetlen ivaros kutyáddal lazán kitermeled a többszörösét csak azért,mert fejedbe vetted,hogy legyen kölyke a kutyádnak.

Hogy mi lesz a szaporulattal?Esetleg elviszik "jó gazdik",neked meg fogalmad nem lesz arról,ha valamelyik közülük egy gyepmesteri telep dögtárolójában végzi.

Ha tudsz is róla,hogy bajba kerül tőled származó kutya,jön a sipákolás,hogy nem tudod visszavenni ,mert nincs hely,a másik nem fogadná el,a család nem engedi stb.aztán jön a köpködés,hogy miért nem mennek érte az állatvédők,hiszen ezért vannak.Százszor,ezerszer hallottuk ezt a hülye dumát,közvetlenül a "mindnek van már gazdája előre,azért fedeztettem"című mese után jön.

Az,hogy a hozzád hasonlók miatt van mindenütt full teltház,nem jut el az agyadig.

Altatás várható több vidéki gyepin a napokban.

Az egyik helyen most altattak le 4 ártatlan,egészséges fiatal kutyát,köztük fajtatiszta dalmatát is azért,mert nem volt hely.

Totyogj ki egy gyepire,nézz végig egy ilyen altatást,utána gondolkozz.

ogy miért nem ízt írjuk,amit hallani akarsz?Azért,mert naponta szembesülünk a tudatlanságból szaporítóknál született kutyák sorsával.

2010. máj. 21. 14:09
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

1, a kilenc éves kutyámnak semmi baja, és megnyugtatok mindenkit, nem szült és ne is fog szülni egyszeri almot

2, ha beteglenne, elviszem orvoshoz és kifizetem a kezelést, miért kell mindenkiről azt gondolni, hogy nem költ állatorvosra?

3, az összes betegséget sem embernél, sem állatnál nem lehet megakadályozni. Csak azért, mert magasabb egy bizonyos rákfajta kockázata akkor, ha megvan a méhe, ugyanannyi az esélye, hogy valami egészen más betegségben pusztul el, sőt annak is van esélye, hogy a műtét után nem ébred fel az altatásból, vagy akkor fertőződik el a sebe.

2010. máj. 21. 15:14
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem,miért jó az,ha 9 éven át kínlódik az ember a tüzelésekkel?

Én alig vártam,hogy ivartalaníthassuk a szuka kutyámat,megtörtént első tüzelés előtt,és soha nem volt semmi baja.

Nem piszkálják a kanok,dolgozom és sportolok vele,egy tüzelés csak gondot okozna,kölyköt soha nem akartunk.

2010. máj. 21. 15:24
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül nem te vagy az aki 7X(=70 valamennyi) válasz után még mindig vitatkozott velünk hogy mért nem értünk egyet veled abban hogy pároztasd a kutyádat aki egyszer 2 aztán 8 utána meg 4 éves lett. Jah és hirtelen törzskönyve is lett neki. :S

ha nem te vagy az sorry, de szerintem igen!

2010. máj. 21. 15:54
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Jah, nekem is ez jutott eszembe. Ő a "szaporítsunk talált kutyát" kérdező, akinek a kutyája naponta változik; 2évesből 8évesre, kanból szukára, törzskönyv nélküliből törzskönyvesre. Ha Ő az akkor, kár a szó belé -.-"
2010. máj. 21. 18:00
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Íme egy "hozzád hasonló felelős gazdi(?)"...

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__872460-minek-..

2010. máj. 21. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!