Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az hogy a sok....

Miért van az hogy a sok. állatvédő, nem tanácsot ad hanem csak okoskodik?

Figyelt kérdés
Miért ne pároztassam a kutyámat? És még én vAGYOK AZ ÖNZŐ?
2010. máj. 21. 09:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
93%
10:34-es, nem arról van szó, amit te csinálsz, mert te legalább megoldod, hogy ne legyen szaporulat. Itt azokról van szó, akiket semmi más nem érdekel, csak az, hogy a kutyájának kölykei legyenek. Ha leírjuk, hogy ezt hogyan kell helyesen csinálni, akkor azt személyes sértésnek veszi, és mi vagyunk a hülyék. Ismétlem, nem azzal van a baj, hogy kiskutyákat szeretne, hanem azzal, ahogyan ezt szeretné megvalósítani! Ha valaki 8 általánossal bemegy az önkormányzathoz, hogy tervezett magának egy házat, akkor arra nem fognak építési engedélyt adni, hiába gondolja úgy, hogy neki joga van hozzá, hogy építkezzen. Mindennek megvan a módja, ha azt betartjuk, akkor nincs probléma.
2010. máj. 21. 10:50
 12/34 anonim ***** válasza:
39%
utolsó: hát, csak miért nem lehet néha más megoldásokat is felvázolni a kérdező előtt, aztán döntsön maga? Én még egy ivartalanítás párti embert sem olvastam itt, aki legalább B megoldásként felajánlotta volna, hogy zárja el a kutyáját az, aki nem akar ivartalníttatni.
2010. máj. 21. 10:52
 13/34 anonim ***** válasza:
92%

Nem arról van szó, hogy nem akarja ivartalanítani! Egyenesen azt akarja, hogy segítsünk nekik a pároztatásban!

Azért ez nagy különbség!

Amúgy elhangzott az a megoldás is, hogy külön kell őket zárni. A tenyésztők is különzárják a kutyákat a tüzelés idejére.

2010. máj. 21. 10:59
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
persze, itt igen, csak úgy általánosságban írtam a válaszok kapcsán, csak példának.
2010. máj. 21. 11:04
 15/34 anonim ***** válasza:
86%

Ha megnyugtat, én láttam már javaslatként a különzárást (itt), és persze hozzátették, hogy "ha ez megoldható", az egyszerűbb (egyszeri költségben drágább) megoldás az ivartalanítás, utána nyugi van.

Ja, miért vagyok a neten! :-D Mert én akkor dolgozom, amikor sokan már pihennek...

2010. máj. 21. 11:29
 16/34 anonim ***** válasza:
90%
Az ivartalanításnak nem csak a nemkívánt alom megelőzése acélja és értelme, hanem a kutya életének meghosszabbítása is. Hogy ne kelljen 5-6-7 évesen emlődaganatban vagy gennyes méhgyulladásban elveszíteni a tüzelés idején addig gondosan elzárt kedvencedet, amikor ezt egy egyszerű ivartalanítási műtéttel meg lehetett volna előzni.
2010. máj. 21. 11:40
 17/34 anonim ***** válasza:
11%
hát, a kis kedvencem most 6 éves, a másik 8,5, és jelentem, jó egészségnek örvendenek! Ne akarjátok már bebeszélni, hogy egy olyan szerv megléte, amit a természet rakott oda, ahová, bajt okoz. Ilyen alapon lehet azt is mondani, hogy műtessük ki az agyunkat, mert akkor nem lesz agytumorunk!
2010. máj. 21. 12:21
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

"Mert unatkoznak, otthon ülnek, és a gép előtt mentik az állatokat.

Aki IGAZI állatmentő, nem ér rá itt okoskodni!"

Tudod a legtöbben, akik arra adják a fejüket, hogy segítsenek a rászoruló állatokon, azok ezt munka és család mellett teszik a szabadidejükben. Nem ebből élnek, így a munkahelyükről esetleg tudnak "okoskodni"!

És ők nem nevezik magukat állatmentőnek, egyszerűen csak nem tudják elfordítani a fejüket, vagy befogni a fülüket, ha hallanak egy segítségre szoruló állatról, és lehetőségükhöz mérten próbálnak segíteni. Szabadidejükben, akár éjjel kocsiba pattannak (vagy akár bkv-ra), elhelyezik az állatot (akár lakásban is sokadiknak), vagy telefonálgatnak (ez sem kevés pénz) még nem kapnak valahol segítséget, saját költségre orvoshoz viszik, etetik stb.

2010. máj. 21. 12:23
 19/34 anonim ***** válasza:
86%
12:21 - Egyik nagynéném mellrákban szenved (szó szerint szenved), pedig ő is a természettől kapta a melleit... Miért is kell rendszeresen rákszűrésre járni nőgyógyászaton? Hiába rakja oda a természet, ha súlyos megbetegedése esetén halálhoz vezet.
2010. máj. 21. 12:30
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

okoskodásnak titluálod azt, hogy nem birod elfogadni a mások véleményét (azokét akik jóval többen vannak, sokkal többet tanultak a témáról, sokkal tapasztaltabbak) ...

nem lehet hogy a hiba benned van?

2010. máj. 21. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!