Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Öreg kutyát bevesz a menhely,...

Öreg kutyát bevesz a menhely, vagy altatják?

Figyelt kérdés

Exférjemnek a kutyája ahogy öregszik (8 éves) egyre agresszívebb, főleg a gyerekekkel.

Ez kb 1 éve kezdődött és azóta egyre rosszabb ma meg is kapta a kisfiamat amint belépett a kapun, végül hosszas győzködés után belement az exem, hogy menhelyre viszi, csak fél, hogy elaltatják. Szerintetek?

A megtartás és kutyaiskolába járásról már lebeszéltem,járt már vele mikor elkezdett morogni a gyerekekre, de nem lett jobb, nem segített.És hetente 2-3 éjszakát vannak nála a gyerekek, most nyáron még többet is és amíg ott a kutya addig nem mehetnek, tehát ezt ne is írjátok, csak a kérdésre válaszoljatok légyszi.

2017. júl. 6. 23:34
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
97%

Oszt ki a fenének kellene egy 8 éves, agresszív kutya? Anyu és apu nem megoldja a problémát, hanem lepasszolja másnak.

Hacsak nem valami extrémen nagy testű jószágról van szó, a éves annyira nem öreg. Az időskori elbutulás kutyáknál létező dolog, de amellett, hogy nem üdvözli úgy a családtagokat, ahogy eddig illetve könnyen idegessé válik, van még sok más tünete is: [link] és bizonyos gyakorlatokkal szinten tartható.

A kutya iskola erre a problémára annyit ér, mint szarnak pofon: attól, hogy megtanul vezényszóra ülni meg odahozza a pórázt, még fogja tudni kezelni az érzelmeit, ha gyerekekkel találkozik. Házhoz járó kiképző kellene nektek, aki helyben tudja megnézni és elemezni a szituációt, majd megtanítani nektek, hogy hogy hogyan lehet ezt kezelni - miközben biztonságban tartja a gyerekeket is.

Az Illatos NEM menhely. A gyepik közül a kiemelkedőek közé tartoznak, ahol igyekszenek a lehetőségekhez mérten foglalkozni a kutyákkal és csak helyhiány vagy egészségügyi okok miatt altatnak. Na már most, szerinted az a kutya, amelyik "ha be van zárva akkor meg úgy vonyít nem lehet megmaradni", meddig fogja bírni egy pár négyzetméteres cellában?

Ha lenne benned egy minimális gerinc addig mennél, amíg egy normális, átlátható menhely fel nem venné várólistára, ahol aztán 2 hét karantén után nagyobb, több kutyás kifutóban élhetne szegény pára, nagyságrendekkel normálisabb életszínvonalon.

2017. júl. 7. 06:26
 22/40 A kérdező kommentje:

21-es, azért nem reagáltam rá, mivel leirtam, hogy van ilyen hely és azt is leírtam, hogy hogyan viselkedik benne.

Sajnos nem maradhat, nem nézem végig ahogy mind a 3 gyerekem összemarja egy beteg kutya, csak azért mert pár fanatikus nem tudja elfogadni, hogy van olyan, hogy AGYI LEEPULES!!!

DE Pest mellett elunk, el a kutya, ma lehet jonni es elvinni az ilyen fanatikusoknak, rágjon össze titeket.

2017. júl. 7. 11:00
 23/40 A kérdező kommentje:

22

Sajnos nincs erre időm. 3 hónapos picibaba mellett dolgozom és mellette van 3 nagy gyerek (4, 5, 7 éves) és nekem is van 2 kutyám.

Vasárnap mennek az apjukhoz és ott is lesznek 3-4 napot, de mind a 3 csak úgy megy ha a kutya nem lesz ott. Már lassan a mi kutyánktól is félnek emiatt a kis dög miatt, aki egy légynek nem ártana.

Nem akarom, hogy féljenek a kutyáktól egy beteg kutya miatt.

2017. júl. 7. 11:08
 24/40 A kérdező kommentje:

Az exem nem ilyen fanatikus mint ti. Ő volt orvosnál vele, neki mondta el az orvos ezeket.

Valami vitamint is íratott fel, tápot váltott, de nem. Neki is be kellett lánia, hogy ez a kutya veszélyes.

Amúgy teljesen jó a kapcsolatunk, neki is van új párja (ő is amellett van, hogy menjen a kutya, hiszen ők is babát várnak) és nekem is van párom. Nem akarunk a másiknak rosszat. Sőőt! :)

2017. júl. 7. 11:12
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kutya egész életében ipari hulladék tápot evett, vagy emberi maradékot, és nagytestű, akkor 8 évesen már mutathatja az agyi leépülés jeleit. A nem megfelelő táplálás egyik jele pont az, hogy korábban öregszik a kutya. Az a rengeteg mesterséges színezék meg ízfokozó megbosszulja magát, de nem azonnal, hanem hosszú évek múltával.
2017. júl. 7. 11:14
 26/40 A kérdező kommentje:
Akkor még szerencse, hogy jó tápot kapott, ha moslékkal etettük volna kicsinek lehet már régen kijött volna rajta.
2017. júl. 7. 11:25
 27/40 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, csak ismételni tudom, amit a #17-ben leírtam...
2017. júl. 7. 11:35
 28/40 anonim ***** válasza:
96%

Ha VALÓBAN beteg a kutya, amit több állatorvos is megerősít, akkor humánusabb lenne "elaltatni", mint beb.szni a gyepire.

Bár gyanítom, hogy erről szó sincs. Egy agyi, idegrendszeri betegség miatt veszélyes kutyánál az állatorvos nem tápváltást javasolna...

2017. júl. 7. 13:29
 29/40 A kérdező kommentje:
Rendben okoskák, itt a kutya el lehet vinnu meg lehet próbálni jobban. Ha nem akkor meg nem kell látatlanul okoskodni.
2017. júl. 7. 13:49
 30/40 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, nem arcoskodni kellene, hanem normálisan, emberi módon megoldani a felmerült problémát. Vagytok rá hárman életerős felnőttek, ha jól számolom, nem az az eset, mint a magatehetetlenné váló egyedül élő idős ember egy szem jószága, ahol tényleg külső segítség kell.
2017. júl. 7. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!