Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Öreg kutyát bevesz a menhely,...

Öreg kutyát bevesz a menhely, vagy altatják?

Figyelt kérdés

Exférjemnek a kutyája ahogy öregszik (8 éves) egyre agresszívebb, főleg a gyerekekkel.

Ez kb 1 éve kezdődött és azóta egyre rosszabb ma meg is kapta a kisfiamat amint belépett a kapun, végül hosszas győzködés után belement az exem, hogy menhelyre viszi, csak fél, hogy elaltatják. Szerintetek?

A megtartás és kutyaiskolába járásról már lebeszéltem,járt már vele mikor elkezdett morogni a gyerekekre, de nem lett jobb, nem segített.És hetente 2-3 éjszakát vannak nála a gyerekek, most nyáron még többet is és amíg ott a kutya addig nem mehetnek, tehát ezt ne is írjátok, csak a kérdésre válaszoljatok légyszi.

2017. júl. 6. 23:34
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Majd meséld azt is el neki amint a kutya, aki ki van szolgáltatva az embernek, kínok között elpusztul őmiatta. Remélem jó hatással lesz a fejlődésére!
2017. júl. 7. 00:35
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Azt olvastam, hogy a kapun lépett be a gyerek, mikor megkapta, eszerint nem lakásban van.

Nincs mód elkerített részre elzárni, míg ott a gyerek? Vagy legalább akkor, ha az udvaron van. Annyi időre akár meg is köthető.

Egy kutya legalább 12-14 évig elél, 8 évesen még messze nem halálra ítélni való öreg jószág.

Akármilyen fegyelmezett, megbízható kutyánk is volt, mindig elzártuk, ha idegen jött (például villanyóra leolvasó, gázszerelő, stb), vagy nyitva volt a kapu (mi autóztunk, vagy szippantós autó jött, tüzifát hoztak, stb.) Ha nem is bántot volna senkit, ha nem is szökött volna ki, akkor is láb alatt lett volna, megsérülhetett volna. Volt erre kialakított, megfelelő helye; ahol nyáron is volt hűs rész, télen is volt száraz, védett búvóhelye), és volt innivalója, akár rövid időre is volt bezárva.

Csak ment a volt férjedhez olyan, akinél ezt eddig is meg kellett oldani.

2017. júl. 7. 00:38
 13/40 A kérdező kommentje:

Természetesen nem hazudom azt neki, hogy miatta történt, hiszen nem.

Ha az exemet, engem, a szomszéd JóskaPistát harapta volna meg ugyan ez lenne.

Erről a gyerek pont nem tehet. Ertsd meg, tudom nehez, de ez nem rossz nevelés vagy "rossz kutya kérdese. Egyszeruen fokozatosan leepul a kutya agya.

2017. júl. 7. 00:39
 14/40 anonim ***** válasza:
89%
Te meg értsd meg, hogy a menhely nem a kutyák leadásra lett kitalálva, és úgy el fognak küldeni anyátokba, hogy csak úgy porzik az út utánatok. Már így is elegük van a felelőtlen állatartókból és helyük sincs általában.
2017. júl. 7. 00:41
 15/40 A kérdező kommentje:

Köszi a felvilágosítást akkor nem is futunk felesleges köröket hanem Illatosút.

Köszönöm a válaszokat.

2017. júl. 7. 00:46
 16/40 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, remélem tesz valaki róla, hogy a gyerek a valóságot tudja meg, nem azt, amit a "kedves" szülei láttatni akarnak. Egyébként meg ne hidd, hogy a te sorsod más lesz, mint amit annak a kutyának szánsz...
2017. júl. 7. 01:02
 17/40 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon remélem kérdező, hogy az exférjed nem olyan birka, hogy rögtön ugrik az első szavadra. Ki vagy te, hogy megmondd, hogy a kutyának vasárnapig mennie kell? Attól még, hogy közös gyerekeken osztoztok az exeddel, neked hozzá, és a kutyájához semmi közöd!

Pofám leszakad, ahogy egyesek itt istent játszanak, és azt hiszik, hogy minden csak úgy mehet, ahogy ők kitalálták.

2017. júl. 7. 01:13
 18/40 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ez egy unatkozó provokátor. (Ne fáradjon a cáfolattal, a maga szava számomra indifferens. De pont olyan sorsot képzelek el neki, mint a kérdésbeli kutyának ő.)
2017. júl. 7. 01:13
 19/40 anonim ***** válasza:
91%

Hát az olyan embereknél mint te csak remélni tudom, hogy több joguk van az állatoknak.

2017. júl. 7. 01:15
 20/40 anonim válasza:
98%
Kedves kérdező! Ha jól számoltam idáig ketten vetették fel azt a lehetőséget,hogy az exférjed kiépíthetne egy elkerített részt a kutyának,ami egy tökéletes és kifogástalan megoldás.Te azonban egyikre sem reagáltál.Ebből csak azt tudom leszűrni,hogy nem igazán a probléma megoldására törekszel,hanem ezzel akarsz belerúgni az exedbe és nagyon sajnálom,hogy ennek az a szerencsétlen kutya fogja meginni a levét.Remélem jobb belátásra térsz.
2017. júl. 7. 01:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!