A Yorkshire terriert lehet udvaron tartani?

Szia!
Nem lehet kint tartani őt, max megfagy szegény. Az enyém ha jó idő van, akkor egész nap kint van, nyitva van neki az ajtó. Ilyen időben azért nem. És hülyeség, hogy csak 100ezerért meg még többért kapsz egészséges yorkit. Attól még, hogy nincsen törzskönyve és nem kiállítási kutyák a szülei, lehet szép és egészséges. Én kb 1éve vettem a kutyusomat (45ezer volt) és a doki azt mondta, hogy ritkán lát ilyen szép és egészséges yorkit! Ennyit a 100ezrekről...

A yorki,mint a nevében is benne van TERRIER. :)
Ebből következik,hogy nagyon szívós,életre való kutya. Mivel hosszú szőre van,én azt mondom,ha van egy jó, szigetelt kutya ólja,akkor semmi akadálya annak,hogy kinnt legyen.
Viszont télen,amikor kemény fagyok vannak,akkor célszerű bevinni a lakásba. Én van hogy a nagyokat és eldugdosom akkor :)

Utolsó vagyok...
Mint mondtam a yorki terrier. Innentől fogva a temperamentuma igenis hasonlít bármelyik terrieréhez. Akárhogyis ha hagyod elkanászodni akkor rossz kutya lesz belőle. Azért meg ne keljen yorki,hogy a kistáskában cipeld :)
Az első válaszoló azt írta,hogy társasági kutya,és ne tartsd kinnt. ÉS??
Minden kutya igényli a társaságot,még a nagytestűek is,amiket bizony valaki ha akrna se tudna lakában tartani. Ha normálisan foglakozik vele,nem fog unatkozni kinnt sem.

Előző oldalról 20:10-es vagyok, kitartok amellett, hogy TARTHATÓ KINN TÉLEN! Szüleimét állatorvos csak kötelező oltások alkalmával látja, makkegészséges, többször volt kiskutyusa - természetesen akkor benn volt! -
Amelyik vacog, ott a félretenyésztés áldozatairól van szó, az magától meg sem fog elleni, császár, mindenféle betegség. A vásárlásnál nagyon oda kell figyelni!
Az állatorvos véleménye nem mindig mérvadó, egy általános állatorvos általában nincs tisztában a fajtastandarddal és mond sokszor hülyeséget! Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!