Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Yorkshire terriert lehet...

A Yorkshire terriert lehet udvaron tartani?

Figyelt kérdés
Egy Yorkshire terriert szeretnék magamnak de nem tudom hogy mennyibe kerül kb, hogy lehet e udvaron tartani és van egy 9 éves macskám nem tudom hogy jól meglennének e együtt és hogy mennyire agresszív ez a kutyafajta. Aki tudja légyszi mondja meg!
2010. máj. 20. 19:22
1 2
 1/14 Winner of Royal Hill ***** válasza:
65%

Százezer forint felett számolj a vételárral.

És nem lehet az udvaron tartani!

A yorki társasági kutya,nem az udvarra való.

Inkább fogadj örökbe valami kistestű keveréket.

2010. máj. 20. 19:25
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy tipikus "divatkutya" ami plázap*icsáknak való nagyzolása és öltöztetgetésre! Arról nem is beszélve hogy nem tul hálás fajta kutya, inkább az a tipusu aki elvárja hogy kinyald a s*eggét, irigykedik mindenkire. Ráugat mindenkire oknélkül, és igen ismerek elég agressziv tipusut aki már belémharapott vagy leszagatta rólam a nadrágot ugy hogy rá se néztem bele se rugtam hozzá se nyultam...
2010. máj. 20. 19:31
 3/14 anonim ***** válasza:
én tudok egy kertes házat ahol van 2 udvaron, nagy házőrzők és szépen vannak kozmetikázva, nagyon viccesek amikor acsarkodnak mert a kerítés előtt elmegyünk. Csak csibedrót kell a kerítésre nehogy kiszökjön és pici, meleg kuckó.
2010. máj. 20. 19:33
 4/14 anonim válasza:

Szia!Nekem van egy yorkim, 7hónapos és egy tünemény!Azoknak akik azt írják h plázap*csáknak való mert csak kirakatkutya irigy és elmebeteg,sajnos igazuk van,de ezekről a tulajdonságokról nem a kutya hanem az ominózus p*csa tehet.Ugyanis ők nyilván csak guess-tatyóként tarták őket számon és csesznek velük foglalkozni.Ha pedig egy kutyával nincs foglalkozva,lehet az németjuhász is,egyszerűen hülye dög lesz.

Mi kertes házban lakunk,de sokat utazunk ezért választottam egy olyan fajtát amit elég könnyű szállítani és pl a hotelba is beengedik,vagy egy étterembe.De ettől függetlenül ha itthon vagyunk és nem esik szinte egész nap kinn van és nagyon élvezi!Szerintem ettől is ilyen kiegyensúlyozott,h nem csak napi 2* van levíve 5percre aztán poshad egész nap.Az tényleg kutyasors.Cicánk nekünk is van,és amit ezek művelnek az nem semmi:)Ha kiskora óta találkozik a macskával akkor semmi gond.De a többit utálja,és elzavarja ami nem is gond.

A miénk amúgy bent alszik,én nem merném kinn hagyni-sajnálnám és félteném is egyedül.

Amúgy mi 30ért vettük,és nagyon szép,2hónaposan hoztuk el minden oltása-féregtelenítése megvolt.De azért azzal számolj h drága fajta,mert kozmetikáztatni kell stb,viszont legalább nem eszik 1,5kg-ot naponta a tápjából:)

Végül csak annyi,h nagyon-nagyon nézz utána h kitől veszed és mivel jár a tartása,mert ha nem tudsz vele megfelelően törődni,és egy hisztis görccsé válik,inkább ne legyen kutyád.Ja,és őt pl ha nyaralsz nem hagyhatod itthon egyedül,mint mondjuk a cicát.Sok sikert:)

2010. máj. 20. 19:58
 5/14 anonim ***** válasza:
Üdv.Unokatesoméknak van 2db. 50volt a szuka a fiú meg a gyereke. Éjjel bent alszanak(szobatíszták) nappal átlagban az udvaron vannak.Macskákkal barátságos.
2010. máj. 20. 20:01
 6/14 anonim ***** válasza:
68%

Nem nem lehet kint tartani. Egészséges yorki 100.000ft körül van. Kapsz 20.000forintért is de az szaporított, tehát nagy eséllyel beteg, gyenge, keverék...

Domináns fajta, erőszakos, makacs, akaratos, csak tapasztalt kutyásnak való.

2010. máj. 20. 20:05
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó, az uncsitesódék szaporítótól vették. [link] EZT MINDENKÉPPEN OLVASD EL!

Szerintem nyáron, tavasszal és még talán ősszel is lehet kint tartani de csak akkor ha bármikor ki be járhat és este benn alszik! Télen inkább ne! Amúgy tényleg társasági kutya úgyhogy szerintem nem lesz meg az udvaron fél óránál tovább egyedül. Amúgy tényleg nem valami hálás fajta. Vannak még ilyen kicsi fajták amik strapabíróbbak és hálásak is. pl. bichon havanese, bolognese, csivava, máltai selyemszőrű stb....

2010. máj. 20. 20:08
 8/14 anonim ***** válasza:
69%

Szüleimnek van, tapasztalat:

1. lehet kinn tartani, télen is, nagyon jól érzi magát

2. ár valóban 100.000 Ft-tól felfelé

3. macskákat nem szereti, esetleg nagy odafigyeléssel össze lehet őket szokatni (?)

Akik itt a kinttartástól óvnak, olvassák el a fajta történetét, nem plázakutya volt egykor és ezt a kutyafajta nem felejtette el, csak az emberek !!!

2010. máj. 20. 20:10
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy mi volt régen, a magyar állomány már nem olyan strapabíró. Szoba kutya lett, gyenge szervezettel. A legtöbb már egy kis széltő úgy tud vacogni, a beteges divatozás mellett, sokan emiatt adnak rá ruhát, mert szerencsétlen kis teste úgy fázik
2010. máj. 20. 20:13
 10/14 anonim ***** válasza:

Igen,régen hiába volt kint télen-nyáron,hiába vadászott.

Mára,nem oda való.

Gyengye hozzá az idegetzete,nem bírja és a hasa is túl közel van a földhöz és télen gyorsan felfázzik a vékony bőrréteg miatt.

100ezer forintért már kaphatsz,de ennél csak föntebb,max olcsóbban úgy kapsz tenyésztötől,hogy valami olyan hiábája van amivel tenyészteni már nem fogsz tudni és megkapod olcsóbban 60-90ezerért,de ez se olyan sűrű és nem minden esetben éri meg.

Ha ennyit nem bírsz rákölteni akkor HAGYD ezt a fajtát vaygy menj a fajtamentőkhöz.

2010. máj. 20. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!