Egy kutya tényleg, , segíthet" egy magányos embernek?
Kapni fogok egy kiskutyát hétvégén, és olvastam, hogy tudósok szerint jót tesz egy kutyus egy magányos embernek. Na hát én pont az vagyok (magányos, antiszociális), és kíváncsi lennék, hogy mások is úgy voltak vele, hogy jobban érezték magukat lelkileg, amikor lett egy kutyájuk?
A kutyus anyukája Golden Retriever, apukája utcagyőztes :)
A szocializációt nagyon hátráltatni fogja és ha nem szeretsz utcára menni akkor gyűlölni fogod a sétákat.
Üdv. egy antiszoc. gazdi.
1x. Ez rajtad múlik, ha hajlandó vagy a kutya érdekeit szolgálva változtatni, akkor igen, segíteni fog.
Ha csak magaddal törődsz, vagy a félelmeid erősebbek a kötelességtudatodnál, akkor ártani fog. Ez esetben viszont keress fel egy szakembert.
2x. Te se és a 2. válaszoló sem vagytok antiszociálisak, hanem szociális fóbiátok van. Nagy különbség.
Sokat segíthet...
De majd a sétáltatások, futtatások során, más kutyásokkal is összejöhetsz, mint ahogy a kutyád is haverkodhat majd más kutyákkal
Ez lesz a slussz poén.
Ha jó és gondoskodó gazdája leszel, biztosan meghálálja és a te sorsod jobbra fordul...
Az, hogy segít-e a kutya abban is, hogy màsokkal is könnyeben építs ki kapcsolatot, az rajtad is múlik. Ha a kutya miatt csak még jobban bezárkózol, mondva, hogy "Csak ő ért meg, senki más, még a család se." (találkoztam már ilyennel) csak rosszabb lesz. Viszont tényleg nem fogod annyira egyedülérezni magad, mivel otr lesz a kutyád, akire bármikor számíthatsz. Én is nehezen nyitottam, nem barátkoztam, idegenekkel nem tudtam élvezni a beszélgetést, mert mindig hamar rövidre akartam zárni. Aztán lett egy kutyám (fajta jellegű keverék) így az ennek a fajtának fenntartott Facebook csoportba is beléptem. Rengeteg új ismerőst szereztem, és jó volt érzeni, hogy tartozom valahová. Emellett a kutyásokkal remekül el tudok beszélgetni, legyen az ismerős vagy ismeretlen. Nem rég érkezett meg a 2. kutyusunk. Ha vele megyünk valahová, mindig szerzünk 1-2 új ismerőst.
Szóval az, hogy jó vagy rossz irányba változtat meg a kutya, rajtad is áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!